Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Erőt ad daganatos sorstársainak

A halál torkából többször is megmenekült a mosonmagyar- óvári Glaser Lajos, aki a napokban a győri kórházban történt tragédia kapcsán kereste meg szerkesztőségünket. Nem szabad, hogy ilyen könnyen feladjuk életünket – vallja a kilenc éve daganatos beteg férfi.
A sebészeti osztály egyik betege ugrott ki hétfőn kora reggel a győri kórház erkélyéről, azonnal életét vesztette. A középkorú férfit néhány napja műtötték, daganatos beteg volt – írtuk a Kisalföld 2015. január 20-ai számában „Végignézték, ahogy a mélybe ugrik" címmel. Az újságcikket olvasta a mosonmagyaróvári Glaser Lajos, aki többször is megjárta a poklok poklát (súlyos munkahelyi balesetből és egy autószerencsétlenségből is élve jött ki), és megkereste szerkesztőségünket.

– Nem szabad, hogy ilyen könnyen feladjuk az életünket. Minek küzdöttünk akkor eddig? – osztja meg véleményét a mosonmagyaróvári férfi, aki kilenc éve küzd a rákkal. Pozitív példával szeretne szolgálni sorstársainak, optimizmusával erősíteni őket.

Glaser Lajosnak sok mindent újból kellett tanulnia a műtétek sora után, ennek ellenére igyekszik teljes életet élni.
Glaser Lajosnak sok mindent újból kellett tanulnia a műtétek sora után, ennek ellenére igyekszik teljes életet élni.

– A fémszerelvénygyárban dolgoztam, sokat dohányoztam, naponta akár három dobozzal is. 2006-ban jött először a baj, berekedtem, szűnni nem akaró torokfájás gyötört. A győri kórházban a gégefedőlemezemet műtötték, akkor a nyirokmirigyemet is kivették. Öt év szünet után újból műtétek sora várt rám: a szájgarat mellett a bal és jobb oldali nyelvgyöknél. Egészen eddig dolgoztam, utána lettem rokkantnyugdíjas. Tavaly kemót kaptam, ami fizikálisan és lelkileg is megviselt. Az utolsó két adagot a szívem sem bírta, fulladoztam. Mindezek ellenére nem adtam fel – foglalja össze betegsége történetét a 61 éves férfi, aki hozzáteszi, neki nagyon sokat segített, hogy a családját maga mellett tudhatta, tudhatja. Igaz, sokszor ő mondogatta: „Megoldjuk, minden rendben lesz."

Ugyan kilenc éve harcol a betegséggel, igyekszik teljes életet élni a lehetőségekhez mérten. Felesége még dolgozik, ezért ő viszi a háztartást, takarít, mos, akár főz is. A telek lassabban telnek, és alig várja a nyarakat, hogy motorra ülhessen. Szívesen ad tanácsokat, erősíti lelkileg daganatos társait. Tartja a kapcsolatot az egykori kórházi szobatársaival, „mindenkibe én adtam erőt, én biztattam" – zárta szavait a betegségét és korát is meghazudtoló Glaser Lajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölnék az útszélesítést

A Kiskapu utca tervezett útszélesítését szeretné törölni az önkormányzat a szabályozási tervből. Az… Tovább olvasom