Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Erősödik az illegális migráció

Hatalmas mértékű erősödés érezhető az illegális migrációban május első napjai óta. A hónap első felében a rendőrök csaknem harminc bevándorlót fogtak Hegyeshalom térségében.

Vonattal, buszon és embercsempészek segítségével autóval próbáltak Nyugatra jutni.

A jó idő beköszöntével óriási mértékben felerősödött az illegális migráció Hegyeshalom térségében. Legalábbis ez derül ki a rendőrség elfogási statisztikáiból. A hónap első két hetében már közel harminc illegális bevándorlót fedtek fel a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának munkatársai. A migránsokat több esetben embercsempészek próbálták Nyugatra vinni.

Szücs Róbert alezredes, osztályvezető portálunknak elmondta: a járőrök továbbra is rendszeresen ellenőrzik a nemzetközi vonatokat, ennek eredményeként az utóbbi hetekben összesen nyolc afgán, egy palesztin és egy nigériai állampolgárt fogtak el a szerelvényeken, akik nem rendelkeztek a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal, sőt, néhányuknál semmiféle papírt nem találtak, így ők vélhetően illegálisan jöttek Magyarországra. Elfogtak továbbá a vonaton egy férfit is a napokban, aki hamis holland személyi igazolványt adott át a rendőröknek. A férfi valós személyazonosságát, így állampolgárságát sem tudták még kideríteni. Úgy tűnik, a migránsok a tömegközlekedési eszközök teljes tárházát kihasználják ahhoz, hogy átjussanak a határon, a Budapest és Bécs közötti menetrend szerinti autóbuszról egy szerb férfit szállítottak le a rendőrök, mivel ugyancsak nem rendelkezett a szükséges okmányokkal.

Egy magyar rendszámú Suzukit állítottak meg a járőrök a hegyeshalmi átkelő közelében. A kocsiban egy koszovói család – két felnőtt és három kisgyerek – utazott, akik illegálisan tartózkodtak Magyarországon.

A migránsokat több esetben embercsempészek próbálták Nyugatra vinni.
Elmondásuk szerint Baja térségében lépték át a határt. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, míg a kocsi magyar sofőrjét embercsempészettel gyanúsítják. Nem sokkal később egy osztrák rendszámú BMW személyautót állítottak meg a rendőrök az átkelő közelében. A kocsiban ülő három koszovói albán állampolgár egyikénél sem voltak megfelelő okmányok. Az autó osztrák vezetőjét embercsempészettel gyanúsítják. Embercsempészet miatt kell felelnie annak a budapesti férfinek is, aki három afgán és egy palesztin állampolgárt akart jogtalanul Ausztriába vinni autójával. A migránsok elmondásuk szerint Románia felől érkeztek illegálisan Magyarországra. 

Olvasóink írták

 • 4. RickCartman 2010. május 22. 14:29
  „lesz nekik magyar állampolgárság, azt a pár napot kibírják már....magyarnak vallja magát, megtanul 10 szót, oszt jónapot...ti akartátok...”
 • 3. fortuna54 2010. május 22. 08:42
  „Most majd kaphatnak magyar álampolgárságot,úgyis csökken a születések száma.Nyugaton,már nagyon is sokan vannak.”
 • 2. invektus 2010. május 20. 11:24
  „EZ IGY VAN HAD MENNYENEK !!!!!!!!!!!!!!!!! KIVÁNCSI LENNÉK ÉS VAGYOK !!!!!
  HA AZ ÓÓÓSTRÁKOK HEGYESHALOM UTÁN FOGJÁK EL A EMBER CSEMPÉSZETI KINCSEKET ..MIT CSINÁLNAK??

  AZT TUDOM MI MIT CSINÁLUNK

  (MARAZTALJUK ÖKET PÁR HONAPIG )
  És ez az adó fizetők ZSEBÉBÖL :(”
 • 1. deadcode 2010. május 20. 01:50
  „had mennyenek, új ország,új remény”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képeslap, bélyeg a millenniumi ünnepségre

Május 28–29-én Moson ad otthont az ezeréves vármegyerendszert ünneplő eseménysorozatnak. Tovább olvasom