Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Erősíti a helyi közösségeket

"Örülök annak, hogy a Vizet a Dunába! kampány nem osztja meg az itt élőket, hanem e szándékban egyetértés mutatkozik" – mondta Nagy István polgármester, amikor aláírta a Kisalföld Duna-kampányának gyűjtőívét.
– A térség országgyűlési képviselőjeként, a Szigetköz fővárosa polgármestereként és itt élő emberként nem is mondhatnék mást: támogatom a Vizet a Dunába! elnevezésű népi kezdeményezést – érvelt Nagy István, aki aláírásával is csatlakozott a Kisalföld Duna-kampányához.

Nagy István – „Bízom abban, hogy az aláírásgyűjtés sikere nyomán ez a cél a parlamentben sem válik politikai kérdéssé.
Nagy István – „Bízom abban, hogy az aláírásgyűjtés sikere nyomán ez a cél a parlamentben sem válik politikai kérdéssé."

– Éltető erő a víz, s a mi térségünk élni akar. Ennek előfeltétele, hogy ezen éltető elemből mindig megfelelő mennyiség legyen.

– Örülök annak – folytatta Nagy István –, hogy az elmúlt esztendőben milliárdokat sikerült elnyernünk a vízpartok és medrek rendezésére azért, hogy az itt élők még inkább kihasználhassák mind gazdasági, mind humán célokra e térség lehetőségeit. Azonban ez mit sem ér, ha nem tudjuk biztosítani hozzá a megfelelő mennyiségű vizet.

– Külön örömöm, hogy ez az ügy nem osztja meg az embereket, s egyetértés mutatkozik fontosságáról. Annak is örülök, hogy a Kisalföld elindította népi kezdeményezés erősíti az itt élők társadalmi kohézióját, sőt, új közösségeket is teremt azzal, hogy jól szolgálja a térségben élők érdekeit.

– Bízom abban, hogy az aláírásgyűjtés sikere nyomán ez a szándék és cél a parlamentben sem válik politikai kérdéssé. Ez utóbbi ugyanis óhatatlanul is megosztó hatású lenne. Reménykedem, hogy képviselőtársaim is megértik, hogy van egy közös térségi akarat. Az itt élők együttes véleménye ölt testet az aláírásokban. Különösen azért, mert akik itt élnek, azok a jövőjüket is szeretnék biztonságban tudni.

– Sőt, talán eljuthatunk odáig, hogy az árterekben kiemelt természetvédelmi övezeteket, esetleg nemzeti parkot is létrehozhatunk. Ezzel is segítve, erősítve egyfelől az ökológiai célokat, másfelől az itt élők gazdasági, turisztikai lehetőségeit is – érvelt Nagy István.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lerekesztett Duna-ág

Rapsicok két rekesztőhálóval zárták el a Dunakiliti és Tejfalusziget közötti Duna-ágat: a halászati… Tovább olvasom