Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Erősen vitatott csónakházeladás

Nyitrai József önkormányzati képviselő szerint mintegy ötvenmilliós veszteség érte Mosonmagyaróvárt az egykori „ Kötött ” -csónakház eladása során. A városatya a tegnapi testületi ülésen arról kérdezte a polgármestert: feljelentést tesz-e hűtlen kezelés miatt.
(illusztráció)
Tizenkilenc előre tervezett témát tárgyalt tegnap a nyári szünet előtti utolsó ülésén a mosonmagyaróvári képviselő-testület. Napirend előtt Nyitrai József az egykori „ Kötött " -csónakház eladásával kapcsolatban emelte fel a szavát. A képviselő azt nehezményezte, hogy a Flexum rt. nem a Movinnov Kft.-nek adta el az ingatlant, pedig szerinte az önkormányzati társaságnak elővételi joga lett volna. A nyertes pályázó egyébként egymillió forinttal licitálta túl a Movinnovot. Nyitrai úgy érzi, ezzel közel ötvenmilliós veszteség érte a városi vagyont és azt kérdezte a polgármestertől, hogy feljelentést tesz-e a Flexum ellen hűtlen kezelés miatt.

Stipkovits Pál szerint nem történt mulasztás, ám mint mondta, az értékítéletet a piac határozza meg. Szirányi Péter a Kossuth Lajos születésének kétszázadik évfordulójára alakult bizottság eddig elvégzett feladatairól tartott rövid tájékoztatót. Javasolta, hogy e jeles napon a testület tartson emlékülést és ennek keretében adják át az idei Pro Urbe-díjakat is. Csorba Dezső az illegális hulladéklerakók problémájára hívta fel ismételten a figyelmet, valamint arra, hogy a nyári időszakban az oktatási intézmények környezetének folyamatos gondozására kell megoldást találni. A napirend előtti felszólalások sorában Stipkovits Pál elmondta: a város eredményesen pályázott a csatornázási céltámogatásra, így az érintett helyeken még az idén megkezdődnek a munkálatok.

A tanácskozáson a városatyák értékelték a gyermekjóléti szolgálat és a gyermekek átmeneti otthonának munkáját, valamint elfogadták az oktatási intézmények működtetési és fejlesztési tervének felülvizsgálatát. Megállapították többek közt, hogy az elmúlt két évben az oktatásban ellátottak számában jelentős változás nem történt, a tárgyi feltételek alakulását elősegítette, hogy az önkormányzat évről évre növekvő keretösszeggel újítja fel az intézményi épületeket, a minőségbiztosítási rendszer bevezetése pedig folyamatosan történik.
Az ülés további témáiról és történéseiről lapunk későbbi számában részletesen beszámolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy beruházás indulhat

Az egyre növekvő idegenforgalom jobb kiszolgálására a rajkai önkormányzat faluszépítő terveket… Tovább olvasom