Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Épülő utak a MoWinparkban

Mosonmagyaróvár - Megkezdődtek Mosonmagyaróvár határában az 1-es számú főút mentén a város új innovációs és kereskedelmi parkja útépítési munkái.
MoWinpark közel 37 hektáros területén hamarosan kis- és középvállalkozások számára kínál olyan frekventált helyet, ahol rendkívül kedvező adottságok mellett hozhatják létre telepeiket, kereskedelmi egységeiket. A már javában folyó útépítés két részből áll: az egyik az 1-es számú főúttal közös csomópont kialakítása, a másik a belső út- és járdahálózat létrehozása. A munkaterületet a kivitelező Gránit Hungária Kft. augusztus elsején vette át, a befejezés szerződés szerinti határideje a csomópont esetében október vége, míg a belső úthálózaté november eleje. Addig összességében 2875 folyóméternyi út készül el, ebből a feltáró gyűjtőút 6,5, a többi aszfaltburkolat pedig 6 méter szélességű lesz. A 1,5 méteres járdaszalagok több mint 9 ezer négyzetméteren kanyarognak.

Építkezés: A tervek szerint ősz végére elkészülnek a kivitelezők a munkálatokkal.
Építkezés: A tervek szerint ősz végére elkészülnek a kivitelezők a munkálatokkal.

A mosonmagyaróvári önkormányzat korábban pályázott a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjára, ez azonban csak a parkon belüli, 360 milliós költségű úthálózat megépítésére ad remélhetően 30 százalékos támogatást. A 63 millióba kerülő csomópontot a város és az ingatlantulajdonosok készíttetik saját erőből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajka: Igény és gazdaságosság kérdése a határbusz

Rajka - Rajkán egyeztettek nemrégiben a helyi szlovák állampolgárok, a polgármester és a Kisalföld… Tovább olvasom