Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Épülhetnek a lakások a Mofém-pályán

Mosonmagyaróvár - A képviselő-testület döntésével megoldódott végre a Mofém-pályára tervezett lakások közterületi kapcsolata. Itt összesen 48 lakás épül majd.
Az egykori Mofém-focipálya helyén az érvényes szabályozás összesen nyolc telket jelöl. Eszerint telkenként legfeljebb 6 lakás építhető, 30 százalékos maximális beépítés és 9,5 méteres építménymagasság megtartása mellett. A beruházó évek óta pereskedik a Mofém Zrt.-vel, mivel egy, a szabályozás szerint közlekedési területet a Mofém nem hajlandó erre a célra az önkormányzatnak átadni. Ezzel két teleknek nincs közterület-kapcsolata, így építési engedély nem adható ki. A beruházó korábban az önkormányzattól kérte, hogy a Terv utca szélesítésére ne kelljen területet átadnia. Az erről szóló településfejlesztési döntést a képviselő-testület júniusban tárgyalta és nem járult hozzá. A testület állást foglalt abban is, hogy a területen a meghatározott negyvennyolc lakásszám nem növelhető.

A kérelmező a határozatot tudomásul vette. Azóta elindította a telekalakítást, a szabályozásban jelölt területeket közterület céljára átadja. Két ingatlanrész sorsa maradt függőben, mivel a Mofém Zrt. továbbra sem adja át a közlekedési területnek jelölt ingatlanát közterület céljára. A közelmúltban ismét a képviselő-testület elé került a kérdés és végül megoldás született az ügyben. Eszerint a jelölt két kötelező telekalakítási vonalat törölték, a négy telek helyett így kettő alakul ki, a közterület-kapcsolat pedig ezzel biztosítható. A telkeken négyszer hat helyett kétszer 12 lakás építhető, így az összes lakásszám változatlan marad.

Olvasóink írták

 • 10. Etin 2008. október 03. 20:52
  „Kedves Cetin!
  Oda kellene ballagni és megkérdezni a dolgozókat, de a Kisalföld szorgos újságíró palántái is bizonyosan partnerek lennének.
  Van néhány kiemelkedően tehetséges oknyomozó riporter...!!!”
 • 9. Cetin 2008. október 02. 12:09
  „Tudja valaki, hogy mi épül a mosoni Vasas pályán? Ugyanis iszonyatos földmunkák vanak!!
  Erről nem ír a KISALFÖLD?????
  Kedves újságíró kollégák a téma a pályán, akarom mondani az utcán hever!!!!!”
 • 8. rebek 2008. október 01. 13:14
  „Mi a helyzet?
  Az hogy nem az EU-val nem tudunk mit kezdeni,hanem ezt a rablóbandát nem tudjuk elküldeni az anyjuk p...ba évek óta a koszos
  főnökükkel együtt.”
 • 7. EU-tanázia 2008. szeptember 30. 15:54
  „Ha eddig nem tűnt vona fel, az EU-ban első a TŐKE, második a PROFIT---és vallahol a sor végén az ember következik!!! Reméljük az ÚJ osztrák kormány jó példával jár majd elöl, hogyan is kell az EU-bürokraták által ránk kényszerített igát lerázni!!! Ausztriában a lakosság 75%-a utasítja el a további EU-tagságot, illetve lépne ki azonnal!!! Nálunk (Bólogató Jánoséknál) mi a helyzet....”
 • 6. Lokálpátrióta 2008. szeptember 30. 15:33
  „Ennyit a felelős gondolkodású és a város lakóinak érdekeit szem előtt tartó városvezetésről!!!!
  Löttyedt és zsírosagyú városiakra van szükség, de sportpályára bizonyosan nem.......
  Vajon a 40 tonnás teherautókat is ilyen hatékonysággal tiltja majsd ki az önkormányzat a városból???!!!!”
 • 5. titus 2008. szeptember 30. 09:31
  „Hát igen!
  A vidék így fog elhalni.Mindenki a városban akar élni,munkát keresni.
  Csak a tehetősebbek mennek falura,akinek nem gond az ingázás,és
  inkább a zöldövezet mellett dönt.Hogy ki fogja megvenni ezt a sok új lakást? Szlovákok már Óvárra is nyumulnak.Rajka megtelt,és ott már csillagászati ingatlan árak vannak.Autópályán pár perccel tart tovább az út.”
 • 4. pan.cser 2008. szeptember 29. 16:39
  „Őszintén sajnálok minden zöldterületet. Viszont úgy látszik van igény ezekre a lakásokra ezért épülnek. Mosonmagyaróvár elindult a fejlődés útján, bizony ez sok régi kedves emléket, parkot közterületet, magánházakat érint. Magam a kertvárosok híve vagyok, de azok a körülmények kétszeres lakásárakat indukálnak. Az idők változnak, talán nem is baj, mi meg megsiratjuk gyerekkorunk emlékeit, az ipartelepi bokros tágas térségeket például, mert ahogy hallom ott is nagy lakásépítések indulnak.”
 • 3. Lendvai JULIANNA 2008. szeptember 29. 15:46
  „És a gyerekeknek a játszótér hol lesz?SOK-SOK gyerek kell ezt állitják de a barakok között még játszani sem lehet mert egy méter távolság sincs a lakások között!! Különben is minek ennyi uj ház már mindenhol csak ház épül és a kutyának sem kell nem tudom ebben hol az üzlet!!! Ha még jól is néznének ki akkor haggyán de tényleg olyanok mint a régi barakházak meg a magtárak nem tudom hogy kinek van ilyenre igénye!!!!Zöldterület meg már nincsen ezen a telepen ahol nyugodtan játszhatnának a gyerekek egyetlen egy játszótér volt azt is elvették avval ajelszóva hogy nemfelel meg az EU-nak!!!Hát kérdem én akkor most hol játszanak az ujjonan beköltözők gyerekei meg a régi mofémtelepi gyerekek evvel is foglalkozhatnának a KEDVES KÉPVISELŐ URAK!!!! iGAZ mi még a mi képviselőinket sem ismerjük mert nekünk még be sem mutatkoztak!!!!!!!!!”
 • 2. Érdekes 2008. szeptember 29. 13:28
  „Köszönjük, hogy a korábbi hozzászólásokat letörölték!
  Érzékeny témát érintett?”
 • 1. ilon 2008. szeptember 29. 11:10
  „Gondolom akadt "EGY" ember aki megoldotta ezt a gondot,mint mindent ebben a városban.Köszönjük.Mint ahogy az egyettlen jó parkoló helyét a városban a bíróság mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év lett a futamidő

Mosonmagyaróvár - Kétéves időtartamra emelte fel a részletfizetés futamidejét az önkormányzat az… Tovább olvasom