Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Épül a kulturális híd

Kisbodak régóta tervezi, hogy a szomszédos országok hasonló nagyságú és lélekszámú települései között alkalmasat keresve testvérkapcsolatot alakít ki. Idén tettek követik az ötletet.
Szemlén: Kisbodak polgármestere és Wintersdorf első embere.
A szlovákiai Nagybodakkal korábban volt némi együttműködése Kisbodaknak, ám a kapcsolat az utóbbi években esetlegessé vált. Most mégis úgy tűnik, mindkét fél részéről mutatkozik érdeklődés az amúgy jószomszédi viszony szorosabbra fűzésére.

A kultúra összeköt

Nagybodak azzal az ötlettel állt elő, hogy létesítsenek kulturális hidat Szlovákiából hazánkon át Írországig. A „híd" alapozása elkezdődött, a nagykövetségeket már felkeresték a szándékkal.

Osztrák falu az interneten

Ausztria felé is nyitottak a bodakiak. Az ország északi részén, csaknem négyórányi utazásra Kisbodaktól található Wintersdorf. A kapcsolatfelvétel egy magánkezdeményezésen alapul. Tavaly a falusi vendéglátást előnyben részesítő kisbodaki Lajos család töltött néhány napot az osztrák településen. A falura az internetet böngészve, véletlenül találtak rá. A helyszínen kiderült, a hegyvidéki falu méretében a szigetközi településhez hasonló, és annak vezetése is régóta keres partnert.

Utazott a dalkör is

A Lajos család nyaralása olyan jól sikerült, hogy hamarosan találkoztak a települések első emberei Ausztriában. Aztán novemberben nyolctagú delegáció érkezett Wintersdorfból Kisbodakra, mindnyájan a kis magyar falu jó hírével tértek haza. A tervek szerint hazánk uniós csatlakozásának időpontjában írná alá a két település a testvérközségi együttműködés okiratát. A külföldi kapcsolatok további lendületet adhatnak a néhány hónapja alakult helyi vegyes karnak is, amely karácsonykor Püskin, Dunaremetén és helyben sikeres fellépéssel mutatkozott be a templomban, az ünnephez méltó dalcsokorral.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportolók szép ünnepe

Jubileumi, tizedik sportgálán köszöntötték a város legeredményesebb sportolóit a hétvégén… Tovább olvasom