Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Energiatakarékos óvoda lesz

Kétszáz négyzetméterrel bővítik, akadálymentesítik, a fűtési és elektromos rendszerét korszerűsítik mintegy hatvanmillió forintból a levéli óvodának.
Várhatóan szeptemberre pályázati támogatással bővítik és korszerűsítik a levéli óvodát. Az ingatlanhoz közel kétszáz négyzetmétert építenek hozzá, akadálymentesítik, a fűtési és elektromos rendszerét is felújítják.

– A beruházásra azért van szükség, mert az óvoda nem felel meg a korszerű elvárásoknak, hiányoznak bizonyos alapvető helyiségek. Ezért a meglévő épület toldalékaként létrejövő új épületrészben kap helyet az eddig hiányzó nevelői szoba, fejlesztőterem, korszerű tálalókonyha, személyzeti és gyermek szociális rész, raktár és a sószoba – részletezte Papp Zoltán polgármester. Az épület előtt új parkolókat, kerékpártárolót is kialakítanak. A meleg víz előállítására napkollektorokat szerelnek fel, korszerű energiatakarékos fűtési rendszer és világítás lesz.

Korszerű óvoda várhatja szeptembertől a levéli kisgyerekeket.
Korszerű óvoda várhatja szeptembertől a levéli kisgyerekeket.


– A kiviteli tervek elkészültek, a közbeszerzési eljárást is hamarosan kiírjuk – tette hozzá a településvezető.Az óvoda működése mellett a beruházást nem lehet megkezdeni, ezért azt tervezik, hogy júniusban az ovisok átmenetileg átköltöznek a kisiskolába. Az alsósok az iskola végéig a nagyiskolában tanulnak majd. Az így nyert egy hónap és az iskolai szünet alatt kell az óvodai beruházást befejezni, hogy szeptemberben már mindkét intézmény zavartalanul kezdhesse meg a működését.

Olvasóink írták

  • 1. andrew17jr 2011. január 12. 13:42
    „Napkollektorok? Végre egy forma, hogy spóroljanak is. Ha már pénzt költünk, legalább okosan tegyük, ez megtérül hosszú távon. Nem muszáj az eu pénzét elpazarolni, csak azért nem konkrétan a település költségvetéséből van.

    Parkolót alakítanak ki ... hol? a kép szerint nincs túl nagy hely.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol is a város határa?

„Most akkor hol is a város határa?" – tette fel több olvasónk is a kérdést szerkesztőségünknek. Tovább olvasom