Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Emlékverseny és magyar bajnokság a máriakálnoki díjlovagló központban

Negyvenkét lovas hatvankét lóval négy kategóriában méri össze tehetségét péntektől vasárnapig Máriakálnokon a helyi díjlovagló központ nemrég elhunyt tulajdonosáról, Bernd Braunról elnevezett emlékversenyen, mely egyben a magyar bajnokság is.

Háromnapos díjlovagló versenynek ad otthont a máriakálnoki díjlovagló központ péntektől vasárnapig. A helyi lovarda decemberben elhunyt tulajdonosa, Bernd Braun emlékére szervezett vetélkedő egyben a magyar bajnokság.

– Ez a harmadik magyar bajnokság, amit Máriakálnokon szervezünk, korábban nemzetközi megmérettetésnek is helyet adtunk. Péntektől vasárnapig, reggelente 8 órától négy kategóriában – könnyű, közép-, nehéz és abszolút bajnokság – negyvenkét lovas hatvankét lóval méri össze tehetségét – tájékoztatott Komjáthy György, a máriakálnoki díjlovagló verseny szervezője.

– A 14 éves hannoveri fajtájú herélt ló, Wolkenstern már négyszer nyert a nehéz kategóriában, ez a nyolcadik versenyszezonja. Vele most az abszolút kategóriában indulok. Róla még azt is tudni kell, hogy két éve – egy műtétet követően – megvakult az egyik szemére, és egy immunbetegség miatt a másikkal is rosszul lát. A nehéz kategóriában a Rittmeisterrel, a középkategóriában Viktóriával, míg a könnyűben a Dalia nevű lóval állok starthoz – mondta el továbbá a központ ügyvezetője, lovaglótanára, akinek öt tanítványa is indul a megmérettetésen.

Máriakálnokon hétvégén Ács Róbert többszörös magyar bajnok is megméreti magát, aki nemrég Európa-bajnokságon és Világkupán is részt vett. A magyar bajnoki címért ugyan csak magyar állampolgárok indulhatnak, viszont a versenyzők közt találunk német, osztrák, szlovák és kanadai lovasokat is. Utóbbi országból érkezik a már sok olimpián megfordult Christilott Hanson Boylen.

Komjáthy György szerint a díjlovaglás egyre népszerűbb, bár kétségkívül igen drága sport. A lovardavezető szerint a gazdasági válság nem kedvezett a sportágnak. Hozzátette: Egy jó díjló – mely millió eurót is ér – olyan, mint egy „boldog atléta", jó a vérmérséklete, élénk, könnyen lovagolható, együttműködik a lovassal, és természetesen a külleme is fontos egy versenyen. Egyébként az eddigi legdrágábban értékesített díjló, Totilas – mely holland lovasával rekordokat döntött – mintegy 14 millió euróért „cserélt gazdát".

Olvasóink írták

  • 1. pidali 2011. szeptember 01. 20:44
    „<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóra szerződnek az EuroVegasszal

Tavat, s köré harminc hektáron közel háromszáz vízparti ingatlant alakítana ki a beruházó a bezenyei kaszinóváros területén. Tovább olvasom