Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Emléktábla az ezredesnek

Emléktáblát avattak dr. Prohászka Imre nyugalmazott tűzoltó ezredes halálának évfordulójára.
Avatási ünnepség
Emléktáblát avattak dr. Prohászka Imre nyugalmazott tűzoltó ezredes halálának negyedik évfordulója alkalmából a mosonmagyaróvári tűzoltóságon a minap.

A mosonmagyaróvári emléktábla-avatón Pesztenlehrer Lajos megyei katasztrófavédelmi igazgató hangsúlyozta: tanulnunk kell példaadó elődeinktől. Prohászka Imre olyan ember volt, akinek eszméit és munkásságát követni kell.

Munkája során különös figyelmet fordított arra is, hogy a tűzoltók a lehető legjobb körülmények közt végezhessék feladatukat, s ne csupán a veszélyt, hanem a róluk való gondoskodást is érezzék.
Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke az önkormányza-
tok nevében az ezredes életútját méltatva elmondta: dr. Prohászka Imre tudása legjavát adva megújította a tűzoltóságot és a megyei katasztrófavédelmi szervezet megalapításában is példaértékű, úttörő munkát végzett. Stipkovits Pál a tiszteletbeli tűzoltók nevében szólva kiemelte: az ezredes a tiszteletbeli tűzoltók intézményének megalapításával azokat az embereket szólította meg, akik a tűzoltóság fejlődése érdekében tenni tudnak.

Dr. Veszeli Tibor egyetemi tanár Prohászka Imre oktatói érdemeit emelte ki, és beszélt az egyetemi kar és a tűzoltóság között kialakított szoros együttműködésről. Hoffmann Imre országos katasztrófavédelmi főigazgató-helyettes megemlékezésében elmondta: Prohászka ezredest tartja első mentorának, elsőként hozzá fordult szakmai tanácsért, amikor megyei igazgatóvá nevezték ki.

A dandártábornok hangsúlyozta: a tűzoltóknak két jelképe van, a csapatzászló és a Szent Flórián-szobor. Míg ez utóbbi a múltnak, addig a csapatzászló a jövőnek szól. Az ezredes szintén példát mutatott a történelmi hagyományok ápolásában, ugyanakkor próbált megfelelni az új kihívásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megpihenni nem szabad

Nyolcvanötödször tartottak valétálást a NYME mosonmagyaróvári karán. Tovább olvasom