Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Emlékmű a munkagépek árnyékában

A magyaróvári belváros néhány napja remek példája annak, hogy a történelmi emlékművek és a modern munkagépek milyen jól megférnek egymással.
Felvonulási terület: A múlt és jelen jól megfér egymás mellett az építkezés idejére.
A belvárosban épülő újabb üzlet- és lakóház munkálataihoz ugyanis felvonulási területként használja a kivitelező az egyik emlékmű körüli parkosított területet. A mosonmagyaróvári történelmi belváros képét néhány napja hatalmas teherautók és különböző munkagépek „színesítik". Sokan megdöbbenve tapasztalták, hogy a „szabad királynéi várossá" válás 625. évfordulójára emelt emlékoszlopot körbekerítették, a körülötte lévő parkosított területet pedig súlyos munkagépek tapossák.
A Honvéd utca végi – személyautó-forgalomra tervezett – Malom-ági Lajta-híd – bár azt egy betonlappal a kivitelezők némileg megerősítették – és a díszburkolattal fedett utca nap mint nap tűrni kénytelen a daruk és teherautók súlyát. Többen értetlenkedve álltak az előtt is, amikor az építők a munkálatok miatt a Honvéd utca egy szakaszát lezárták a forgalom elől, az autókat pedig a Magyar utcára terelték. Lapunk értesülése szerint a forgalomkorlátozásra nem volt engedélye a kivitelezőnek.
Az emlékmű körüli közterület használatával kapcsolatban a polgármesteri hivatal illetékes osztályától kapott információk szerint a kivitelezők érvényes építési engedély birtokában dolgoznak. Ezen felvonulási területként tüntették fel az emlékmű körüli parkosított részt. A kivitelező közterület-foglalási engedély birtokában használja e területet, amiért használati díjat fizet. A polgármesteri hivatallal kötött szerződés értelmében ezt a zöldfelületet balesetvédelmi szempontból el kell keríteni a forgalom elől. Ugyancsak a szerződésbe foglaltatott az is, hogy az emlékmű nem sérülhet meg, illetve a munkák végeztével ezt a területet eredeti állapotába kell visszaállítani. Ennek betartását ígéreteik szerint a polgármesteri hivatal szigorúan ellenőrzi majd és amennyiben mulasztást tapasztalnak, az illetékes szavai szerint „súlyosan szankcionálják" a kivitelezőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy elsős szeptemberben?

Veszélybe kerülhet az újrónafői általános iskola működése, miután a következő tanévre mindössze négy… Tovább olvasom