Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Emlékkönyv a temetésen - százak búcsúztatták Dórát

Eltemették csütörtökön Mosonmagyaróváron evangélikus szertartás szerint azt a 16 éves helyi lányt, aki két héttel ezelőtt halt meg az Egyesült Államokban, amikor kirándulóhajójuk egy ütközés után elsüllyedt a Delaware folyón.

Több százan kísérték utolsó útjára a magyaróvári városrész régi temetőjében a lányt, akit fehér koporsóban temettek el. A bejárathoz közel egy állványra egy nagy méretű emlékkönyvet állítottak fel, ebbe írhatta bele bárki az emlékeit, a gondolatait, az üzeneteit.

Búcsúztató beszédében Hansági Károly, a lány iskolája, a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója arról beszélt: különösen fájdalmas a gyász, ha az idősebbek temetik a fiatalt, a sebeket pedig csak a hit és az idő gyógyíthatja be.

Fotók: nyugatmagyar.hu

Bérci Csaba a Theatrum Ad Flexum nevében emlékezett a lány diákszínjátszós éveire. Dóra sok helyzetgyakorlat, szituációs játék után tavaly mutatkozott be a Benedek Elek meséjéből készített átdolgozásban. Most kezdte próbálni társaival Moličre Kényeskedők című komédiáját, amelyben a szolgálólány szerepét kapta. A Theatrum Ad Flexum dunaszigeti művészeti tábora jelenleg zajlik, s ott van mindenki, aki az elmúlt években is. Csak éppen Dóra hiányzik... Barátnői pénteken a dunakiliti faluházban érte, neki is játszanak majd a bemutatkozáson.

A csoport - amely háromhetes nyelvi kurzusra indult a tengerentúlra - július 7-én szenvedett balesetet Philadelphiában; a műszaki hiba miatt a folyón veszteglő kirándulóhajójuknak egy uszály ütközött. A mosonmagyaróvári csoport két tagja - a 16 éves lány és egy 20 éves fiú - eltűnt; a holttestüket két nappal később találták meg, a helyszín közelében. Másnap egykori iskolájuknál gyertyás megemlékezéssel idézték fel emléküket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 éves a Halászi Vegyeskar

A Halászi Vegyeskar megalakulása tizenötödik évét ünnepelte a napokban. A kórusalapító Kincses… Tovább olvasom