Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Emlékezetes események az óévből

Egy év alatt mindenki életében történtek emlékezetes események, örök emlékek. A Kisalföld ezúttal néhány Mosonmagyaróváron ismert embertől tudakolta, élete melyik történésére emlékszik vissza legszívesebben az elmúlt esztendőből.

Fénykép a tárcában

Böröndi Lajos, a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ igazgatója számára az elmúlt év legemlékezetesebb eseménye első unokája születése volt.
– A feleségem születésnapjával egy időben, július 3-án látta meg a napvilágot az unokám. Szandra Németországban született, miután a lányom ott él férjével. Korábban csodálkoztam azokon az embereken, akik minden ismerősükkel találkozva elővették tárcájukból unokájuk fényképét és mutogatták. Mára én is megértettem, mit jelent nagyszülőnek lenni és minden adódó alkalommal megmutatom az unokám fényképét. Sajnos a távolság nagy köztünk, ám így is szinte minden hónapban meglátogatjuk és naponta beszélünk telefonon. A tervek szerint jövőre Szandrát is ugyanabban a templomban fogják megkeresztelni, ahol annak idején az édesanyját is.

Megmaradt a népszerűség

Fekete Szilvia, a ValóVilág második szériájában Szisziként megismert mosonmagyaróvári lány számára az egész esztendő emlékezetes és különleges volt.
– Amikor az év első napjaiban a tévéműsorban a nézők beszavaztak a játékba, azt gondoltam, ez lesz életem legemlékezetesebb napja. Aztán néhány nappal később, amikor beköltöztem a villába, azt tartottam a legnagyobb eseménynek. A villában töltött fél év szinte minden napján ért olyan élmény, ami emlékezetes marad számomra. Furcsa módon találtam magamnak egy párt a villában, akivel aztán még furcsább módon végül szakítottam. Mindezeket összevetve az egész 2003-as év emlékezetes, különös volt és a bizonyítással telt. Egyetlen táskával mentem fel Budapestre és mára lakásom, autóm, munkám és elegendő pénzem van.
– Jó érzés, hogy már fél éve vége a tévéműsornak, ám még most is folyamatosan kapom a rajongói leveleket, megállítanak az utcán. A visszajelzések alapján az emberek nem akarnak elfelejteni és kérik, hogy minél több jelet adjak magamról. Ennek megfelelve gondoskodom is arról, hogy ne vonuljak ki a köztudatból. Bízom abban, hogy a következő esztendő is az ideihez hasonlóan emlékezetes marad.

Kapitány a víz alatt

Horváth Csaba városi rendőrkapitány régi vágya teljesült az idei esztendőben, búvárként lemerülhetett egy közeli bányatóban.
– Évek óta szerettem volna már kipróbálni a nyílt vízi merülést, ám eddig nem volt rá alkalmam. A nyár folyamán beiratkoztam az egyik helyi búváriskolában egy tanfolyamra. A szükséges ismeretek és tapasztalat megszerzése után volt alkalmam néhányszor lemerülni a hegyeshalmi bányatóban. Fantasztikus érzés volt mintegy harmincméteres mélységben szemlélni a tavat. Ha valaki egyszer lemerül és megízleli a búvárkodást, soha nem akarja majd abbahagyni. Velem is ez történt, szeretnék a közeljövőben eljutni a Vörös-tengerre és élőben szemlélni a víz alatti világot.

Egy másik világban járva

Dr. Ördög Vince, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának dékánja két fontos eseményt is kiemelt az elmúlt esztendőből.
– Egy közös kutatási program keretében kétszer két hetet tölthettem el idén Dél-Afrikában. A szakmai munka mellett ez hatalmas személyes élményt is jelentett számomra. Korábban több alkalommal jártam már Dél-Amerikában és párhuzamot vonva a két kontinens között, rá kellett jönnöm, hogy Afrika egy teljesen más világ. Az egyetemi munkát érintően meg kell említenem azt az örömteli tényt is, hogy az elmúlt esztendőben további négy évre meghosszabbították a kar teljes dékáni vezetésének megbízását. Ez azt bizonyítja számomra, hogy az eddig végzett munkánk nem volt eredménytelen és amit elkezdtünk, azzal mások is egyetértenek.

Két év felújításban

Dr. Vörös László, a Karolina Kórház igazgatójának az elmúlt év az intézményben folyó rekonstrukciós munkák jegyében telt.
– Mind szakmai, mind személyes tekintetben is a Kórház rekonstrukciójában eddig elért eredményeket értékelem az elmúlt év legnagyobb eseményének. Szinte minden időmet lekötötte ez a munka, ám egyben hatalmas élményt is adott. Valószínűleg a következő esztendő is ennek jegyében telik majd és bízom benne, hogy a terveknek megfelelően az év végére befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Éltes-iskola áthelyezéséről

A Mosonmagyaróvár környéki települések nemrégiben levelet kaptak a város alpolgármesterétől: ebben… Tovább olvasom