Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Emlékezés a népszavazásra

Mosonmagyaróvár - A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megemlékezést tart a kettős állampolgárságról szóló sikertelen népszavazás évfordulóján.

A megemlékezés a 2004. december 5-i, kettős állampolgárságról szóló sikertelen népszavazás évfordulóján a Trianon-keresztnél a Magyar utca elején pénteken délután négy órakor lesz.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. uribe 2009. december 12. 20:07
  „A magyar nép igennel szavazott. Aki nemmel szavazott az nem magyar. Te meg le vagy bukva tetű.”
 • 24. pancser 2009. december 09. 22:22
  „23-hoz. A bölcsebbek kezében nem nyílik bicska és nekik van igazuk. A meggondolatlan, flusztrált viselkedés díja könnyen lehet egy nagy pofon és az sajnos a székelyeken fog csattanni és nem a határon belüli hőzöngőkön. "Óvakodjatok a farizeusok kovászától" intette hallgatóit Jézus. Az igaz szeretet nem külsőségekben nyilvánul meg. Farizeusok szervezték a népszavazást és milyen bölcs volt a magyar nép! A székely ember ma szabadon utazhat, vállalkozhat ahol akar, Erdélyben, Moldvában, MO-n. Mi a probléma kérdezem, ha így van?”
 • 23. Joel 2009. december 09. 18:36
  „Pancser!
  Ismerned kellene a mondást: ha nem szólaltál volna meg, bölcs maradtál volna !
  Csak sajnálni tudlak a liberális-neokommunista felfogásodért !
  A te felfogásod az a tipikus maszopos felfogás, amitől az erdélyi ismerőseim zsebében kinyílik a bicska !”
 • 22. uribe 2009. december 09. 13:39
  „:)))))))))))))”
 • 21. pancser 2009. december 07. 22:42
  „20-hoz! A sötétség nyilvánvaló, az országveszejtők nem akarnak kihalni. Mondd azok az ostobák akik kezdeményezték a népszavazást nem kéne hogy lekiismeretfurdalást érezzenek? A választásra jogosultak 75%-a nem szavazott a kérdésre. Talán nagyobb tiszteletet érdemelnének. Mondd milyen ember az aki megkérdezi a gyerekétől, hogy apát vagy anyát szereted jobban? Ilyet egy épeszű ember nem kérdez, kivéve akik kezdeményezték a népszavazást. Attól hogy valaki nemzeti színbe öltözik attól még nem hazafi. Attól sem ha valaki azt kiabálja, hogy vesszen Trianon! Dolgozni kéne tán, meg művelődni, ajánlom neked is!
  <moderálva>”
 • 20. KoPi 2009. december 07. 13:47
  „Pancser:
  Te tényleg pancser vagy. Pláne, amikor "magyarkodásról" beszélsz. Szeretnélek tájékoztatni, hogy a saját önhibájukos határon kívűlre szakadt nemzettársaink nem "magyarkodnak", hanem magyar az anyanyelvük, magyar az identitásuk. Azt, hogy magyarok-e vagy sem, nem az dönti el, hogy hová adóznak. Valószínűleg ezt Neked hiába is magyarázom, mert aki ilyeneket ír, abból már sajnos kiveszőfélben van a magyarságtudat, negatínav befolyásolták a kozmopolita, internacionalista eszmék (agymosás). Egyébként meg ráadásul butaságokat is mondasz. Áruld már el nekem, hogy hogyan lennének az EU állampolgárai a szerbiai, vagy ukrajnai magyarok, ahogyan azt állítod? De, amint a példák bizonyítják, nem jelent semmiféle garanciát a szlovákiai, vagy rámániai magyaroknak az EU állampolgárság intézménye sem. Attól még vidáman megszavazták a tótok a nyelvtörvényt, vagy Kolozsváron a Babes-Bólyai egyetemen is természetesnek tekintik a magyar nyelv használatának a tiltását. Igenis, a határon túli magyaroknak JÁR az állampolgárságuk, mert jogtalanul fosdztották meg őket tőle, továbbrá jogtipró körülmények között kell élniük, mert a Trianonban nyertes államok egyike sem tartja be a békediktátumban számukra előírt, a kisebbségek jogaival kapcsolatos kötelezettségeiket.”
 • 19. Abrafax 2009. december 06. 13:48
  „...aug 29...”
 • 18. Abrafax 2009. december 06. 13:45
  „A kérdésfeltevés kényszere volt a nonszensz! A kettős állampolgárság és a külhonba szakadt magyarok elleni uszító kampány pedig minden volt, csak nem "európai" és "demokratikus" szellemiségű. (Ha létezik ilyen abszolút mérce.) Egy olyan korszak nyitánya lett, ami semmit hasznosat nem hozott létre, de lerombolt mindent, ami pozitív, ami érték. Utólag könnyű elvárni a kisembertől, hogy átlásson a szitán... De ne feledjük, még így is az igenek voltak többségben!
  A Jobbiknak pedig üzenem: a magyarság a győzelmeit és a sikereit akarja végre ünnepelni. Nézzetek már bele a naptárba: március 15, Október 23, augusztus 20 a piros betűs ünnep, nem október 6, november 4 vagy augusztus 28 (IQ-bajnokoknak: az aradi tizenhármak kivégzésének, az 56-os forradalom leverésének és a mohácsi csata napja.)
  A következő kormány első intézkedéseinek egyike lesz az állampolgárság megadása: én azt a napot fogom ünnepelni, december 5 pedig a történelem süllyesztőjébe kerül az uszítókkal együtt. Persze a lehet szervezni továbbra is dzsemborikat akár aznapra is, de csak azok tegyék, akik a veszteségeink és a vereségeink emlékét inkább óhajtják őrizni.”
 • 17. pancser 2009. december 05. 23:39
  „A valamivel több mint 8 millió választópolgár 23.89%-a szavazott igennel, nem egészen 14% nemmel. 5 milliónál több állampolgár nem ment el szavazni, ők voltak azok aki leginkább felfogták az népszavazás idiótaságát. A következményekért a felelősség azokt a szájhősöket terheli, akik felelőtlenségükkel indokolatlan hisztériát keltettek és keltenek ma is. A népszavazás cinkosai ma a Jobbikban találhatók és a betiltott gárdában. Tanulság, a nemzetnek, határon innen és túl, magyarkodással is lehet ártani, nem is kicsit.”
 • 16. pancser 2009. december 05. 19:23
  „15! Tudták! A magyar állampolgárság nem szeretem vagy szeretem a magyar testvéreim kérdése. Ez annál sokkal több. Politikai vonzatokkal jár. Itthon könnyű magyarkodni. De tessék szerb vagy román, szlovák ukrán környezetben megtenni. többet ártott volna mint amannyit használ. Nem olyan bonyolult dolog ez. A dolgok rendje az, ki ahol adózik annak az országnak legyen az állampolgára. ha néhány főnél ez másként van ez nem tétel, nem változtat a lényegen. Különben is mindannyian az UNIÓ állampolgárai vagyunk, ez az állampolgárosdi aktualitását vesztette. Bele sem kellett volna menni a népszavazásba! A többség nagyon helyesen, nem választott a két rossz alternatíva között, hanem egy harmadik megoldás mellett döntött Magyarország és a magyarok szerencséjére.”
 • 15. napersze 2009. december 05. 17:58
  „hm, az előbbi link valahogy nem lett jó ( miért nem lehet itt javítani!? )

  akkor legyen így:

  http://www.youtube.com/watch?v=WuHyyWnwjXk&feature=player_embedded#”
 • 14. napersze 2009. december 05. 17:53
  „Dehogy tudták... :-/

  http://href.hu/x/as6q”
 • 13. pancser 2009. december 05. 16:08
  „Az emberek döntöttek egy idióták által feltett kérdésről és jól. Ilyen kérdést nem lehet feltenni, aki gondolkodni képes az ezt tudja. Meghajolok a nemzet nagysága előtt. Nagyon jól tudta a többség miről van szó.”
 • 12. KisVadföld 2009. december 05. 15:52
  „Részlet Nyerges Attila Ismeretlen Ismerős című novelláskötetéből

  http://www.youtube.com/watch?v=CigWgg6ZU9A

  Nyerges Attila - 2004. december 5.”
 • 11. uribe 2009. december 05. 14:50
  „Nem felejthetjük, hogy öt évvel ezelőtt, 2004. december 5-én zajlott a határon túl élő magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazás, amelynek eredménytelensége máig tartó súlyos sérelmet okozott a magyar nemzet számára.
  De a hazaszeretet erősítésének eszköze lehetne pl. a diákok látogatásának megszervezése a határon túli magyar területekre, élő és intézményes cserekapcsolatok kialakítása anyaországi és határon túli közösségek között, és történelmi múltunknak, nemzeti kultúránknak és hagyományainknak a huszonegyedik század igényeinek megfelelő, a fiatalok érdeklődését megragadó módon történő oktatása.
  Történelmünk helyes ismerete, közös nemzeti célok, a magyar nemzet tagjainak egymás iránti szolidaritása nélkül ugyanis jövőnk megpecsételődött.
  Öt évvel ezelőtt a népszavazási kampány során a kormánypártok leplezetlen magyarellenes hangulatkeltő kampánya során mindenki számára nyilvánvalóvá vált a szocialista és a liberális pártok félelme a valódi nemzeti egységtől. A népszavazás káros következményei még az anyaországi és a határokon túl élő magyarok közötti személyes kapcsolatokra is rányomták bélyegüket.
  Magyarország nemzetközi megbecsülése mélyponton van, a szomszédos államokban élő magyarok érdekében a tekintélyét vesztett kormányzat képtelen hatékonyan fellépni.
  Egyértelműen elvárható, hogy a magyar emberek közösségének ne csupán közös múltja, hanem közös jövője és közös céljai is legyenek.”
 • 10. uribe 2009. december 05. 14:38
  „A kérdés mindaddig fennáll, amíg megoldása nincsen.

  "A kettős állampolgárságról szóló népszavazás évfordulójára 16 szervezet hirdetett nagygyűlést a Kossuth térhez szombat délután. A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a környéken, a BRFK közleménye szerint ellentétes nézeteket valló csoportok megjelenése várható."”
 • 9. jánosi 2009. december 05. 14:23
  „Ház igen ! A magyar nép bölcsességébe az is belefért, hogy elhitte a harmincmillió román áttelepülését
  elhitte a szoci-szdsz propagandát !
  Ettől függetlenül rosszkor feltett, rossz kérdés volt a maga idejében .............”
 • 8. pancser 2009. december 05. 14:01
  „1 és 3.! Egyébként tök igaz! A Jobbik túl nagy súlyt kap a lapban, nem beszélve a hozzászólásokról, amely azt a látszatot keltik néha, hogy ebben az országban csupa fajgyűlölő, az államrezon elleni gárdista szervezkedést pártfogoló ember lakik. Pedig ott az alapelv a keret alatt. Nem a szavakat kellene csupán moderálni, hanem egyes szellemiségeket is. Néha a topikok a kurucinfó színvonalára süllyednek, ezt szigorúbban vehetné a moderátor.
  7-hez! Vannak kérdések amelyeket nem szabad föltenni. Az a szavazás is erről szólt. A magyar nép bölcsességére vall, hogy a szavazás nem volt érvényes. Hajrá magyarok!”
 • 7. uribe 2009. december 05. 13:16
  „December 5. az árulás napja.”
 • 6. civac 2009. december 05. 11:19
  „jajjaj, nehogy már a kisalföldet szélsőjobbos újságnak tartsátok!
  Egyébként a médiumokhoz eljuttatott közleményeket általában megjelentetik. (amikor a kommunisták új pártjának 20. születésnapját ünnepelték a városban, arról is beszámoltak, meghívót nem láttam ugyan, de nem vagyok napi olvasó. Akkor is tetszettek írogatni?)
  Mit jelent azt, hogy történetileg kapcsolódik a vér és becsülethez? ez új infó: melyik társadalomtudományos szakértők szerint? és írd már mellé - és ez vállalt, hogy az mszp az mszmp-nek, az meg a mdp-nak, az meg a mkp-nak, az pedig a kmp-nek az utóda, és fejtegesd csak a kommunisták bűneit az elmúlt lassan egy évszázadban!

  ui: nem vagyok jobbik tag, de itt értelmes megjegyzést nem nagyon lehetett olvasni, csak a tipikus kisvárosi okos emberek tv-ben láttam, tehát igaz "véleményét"”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai fegyveres rablás Bezenyén

Az álarcosok az alkalmazottat megütötték, majd pisztolyt nyomtak a halántékához, és pénzt… Tovább olvasom