Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Emlékérem a nemzetiségi vezetőnek

A helyi horvát nemzetiségi önkormányzat vezetőjét tüntette ki a képviselő-testület Mosonmagyaróvárért Emlékéremmel.


A helyi iskolák működése és a pedagógusok elmaradt juttatásai miatt szólalt fel napirend előtt Kovács Tamás szocialista képviselő.

Mosonmagyaróvárért Emlékérem átadásával kezdődött az önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülése. Az elismerést a városatyák döntése nyomán Tolnai József, a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke vehette át Nagy István polgármestertől. A díjazott a nemzetiségi kultúra hagyományainak ápolásáért, a város jó hírnevének öregbítéséért érdemelte ki az emlékérmet. A polgármester kiemelte: a díj alapításakor fő célként határozták meg, hogy azok kaphassák meg, akik önkéntesen, önzetlenül tesznek a városért, a díjazott pedig így teszi a dolgát ennek érdekében.

Tolnai József a közös munka eredményének tartja az emlékérmet, mint mondta: a helyi horvát családok munkájának elismerése ez. Szeretnék a továbbiakban is a kultúrájukat továbbvinni és méltón képviselni Mosonmagyaróvárt.

Tolnai József (j), a horvát nemzetiségi önkormányzat vezetője vehette át Nagy István polgármestertől a Mosonmagyaróvárért Emlékérmet.
Tolnai József (j), a horvát nemzetiségi önkormányzat vezetője vehette át Nagy István polgármestertől a Mosonmagyaróvárért Emlékérmet.

– Hogyan működnek az iskolák Mosonmagyaróváron? – avagy a „hoffmanni sikertörténet" helyben – tette fel a kérdést napirend előtt Kovács Tamás (MSZP). Az ellenzéki képviselő elmondta: a napokban több pedagógus kereste a mosonmagyaróvári oktatási rendszer – az új közoktatási törvény általi – átalakításával, működésével kapcsolatban. A túlórapénz, bérkompenzáció, minőségi és vezetői bérpótlék, családi adókedvezmény, útiköltség-térítés ki nem fizetése, az iskolai házipénztár hiánya miatt tíz-tizenöt százalékkal csökkent a fizetésük. Az egyik helyi szakképző intézményben nem működik a tankonyha, ezzel nagymértékben veszélyeztetve az oktatás színvonalát, az iskola bevételeit. A képviselő azt tudakolta a polgármestertől, mikor fogják kifizetni a pedagógusok elmaradt járandóságait.

Nagy István elmondta: főleg adatszolgáltatási hibák okozhatják, hogy a tanárok egy része kevesebb pénzt kapott februárban. A Klebelsberg-központ azt ígéri, hogy a béren felüli járandóságok elmaradását legkésőbb márciusban rendezik. A munkabérét azonban mindenki hiánytalanul megkapta. A polgármester hozzátette: a pedagógusok bére olyan megalázóan alacsony, hogy bármekkora hiány súlyos gondot okoz. Éppen ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb megkapja mindenki azokat az összegeket, amiket jogosan hiányol.

(A tanácskozás további témáira később visszatérünk.)

Olvasóink írták

 • 7. abszurdisztán 2013. február 15. 16:58
  „Pestát kérdezd, a 8 év alatt mennyit keres a politikából !!!”
 • 6. jobbám 2013. február 11. 20:07
  „Abszurd! 25 millió plusz egy év alatt, A8 a garázsban...esetleg tudod kiről beszélek? Esetleg nem kéne annyira érzékenynek lenni...nevetségesek vagytok és unják az emberek a demagóg és pártállami dumát...

  nektek semmi nem jó...volt 8 (12) évetek, hogy ebben az országban, városban jót tegyetek...nem történt semmi...nem fejlődött semmit a hely és az ország..sőt! Kiárusították a magyar népet és a várost! Most illene bocsánatot kérni és csendben maradni! Ti beszéltek az oktatás mellet? Ti, akik tönkre tettétek és pályaelhagyásra kényszerítettétek a pedagógusokat?

  Elég már ebből a szövegből! Ennél a cikknél meg inkább gratulálj, mint csak a hangulatot keltsd! Bár nyilvánvaló, máshoz nem értesz te sem! Meg ki van adva az utasítás...csak az emberek már most unnak titeket...s remélem 2014-ben újra "méltó" módon szavaznak majd rólatok és a múltatokról...:))

  mert most jobbám!”
 • 5. abszurdisztán 2013. február 10. 19:11
  „Virtuálisan főznek a tankonyhában, ez azt jelenti, hogy tanulmányozzák az adott étel receptjét, elméletben összerakják a hozzávalókat, virtuálisan megfőzik és megkóstolják, majd felszolgálják - persze ezt is virtuálisan. Remek, micsoda gyakorlatot lehet így szerezni ! Megújul az oktatás. Könyörgöm, Hoffmann asszony, ne újítson már nekünk semmit. Ne csináljon már velünk semmi jót. Az a régi , sokat szidott oktatási rendszer jól működött.”
 • 4. abszurdisztán 2013. február 09. 06:09
  „Miről beszélsz ? Rémek gyötörnek ?”
 • 3. Abrafax 2013. február 08. 19:51
  „1-2. Te is elég Buci Gyuri lettél mostanában, főleg arcra szedtél fel... Hány iskolát zárattatok be a környéken?”
 • 2. abszurdisztán 2013. február 08. 19:00
  „Virtuális főzés - virtuális vacsora .Ezt szolgálnám fel az összes ogy-i képviselőnek. Legalább fogynának.”
 • 1. justitia18 2013. február 08. 16:26
  „Nem működik a tankonyha...akkor mitől tankonyha ? Nem főzni tanulni kellene a tankonyhában ? Hogy és miből tanulnak akkor ott a gyerekek ? Lehet, hogy a Hoffmann Rózsa ezt is megtiltotta, vagy államosította, csak még az iskola nem tud róla...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TEK elfogás: Szlovák férfi lőszereket rejtegetett Levélen

A szlovák rendőrség információja alapján tartott házkutatás során egy levéli családi házban mintegy 20 darab éles lőszert, lövedéket találtak. Tovább olvasom