Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Emlékbe kérte a véres konyhakést a férj, amivel majdnem halálra szúrta hegyeshalmi felesége

Tizenkét év fegyházra ítélték a feleséget a Győri Törvényszéken.
    • Nem bánt kesztyűs kézzel a bíróság azzal az asszonnyal, aki Hegyeshalomban agyon akarta döfni alvó férjét, M. Ferencné 12 év fegyházat kapott.
    • Tette csak emberölési kísérlet maradt, de ez nem rajta múlt.
    • Férje el akarta kérni emlékbe az elkobzott kést.

M. Ferenc szerencsére életben van, de kevés embert akarnak annyira megölni, mint őt május 23-án éjjel a felesége. A Győri Törvényszék szerdán ismertetett ítéletében sajátos motívumról beszélt: valójában a nő csalta meg korábban a sértettet, s arra gyanakodott, hogy a másik fél bosszúból hasonlót tesz.

Azon a tavaszi estén apja és fia a ballagásról beszélgettek – az asszony nélkül. „Neveld akkor egyedül" – vágta oda és elviharzott a nő, szokásához híven, egy levezető sétára. Most azonban húsz kilométert kutyagolt s éjjel ért haza. Férje aludt, melléfeküdt, de nem pihent. Kiment, rágyújtott, visszajött, újra kiment. A konyhából végül egy hegyes késsel tért vissza és szó nélkül az 52 éves sértett mellkasának esett.

A szakértők hosszasan vizsgálták az elképesztő tette miatt perbe vont asszonyt, de elméjét teljesen épnek találták. Fotó: Mészáros Mátyás
A szakértők hosszasan vizsgálták az elképesztő tette miatt perbe vont asszonyt, de elméjét teljesen épnek találták. Fotó: Mészáros Mátyás

Összesen tizenkilenc szúrást fedeztek fel a férfi testén, ebből nyolc már a védekezésből származik. Volt, ami légmellet okozott, másik a májat érte. M. Ferencné azt kiabálta: „Megdöglesz, te k...fi!", kétséget nem hagyva afelől, hogy ölni akar. A kapálózó férj három ujja bánta a véres küzdelmet, azóta sem tudja őket behajlítani. Végül visszaverte a támadást, s nyilván a tízéves, felriadó kislány könyörgése is kijózanító volt: „Anya, hagyd ezt abba...!"

Az asszony abbahagyta és ismét elviharzott, a mentőt a serdülő fiú hívta ki. A hosszas ellátást életmentő műtét követte, ezért ülhetett most hátul, a hallgatóság sorában M. Ferenc, aki a bíróság közlése szerint a napokban válik feleségétől.

Dr. Köszler Ferenc tanácsa szerint kétszeresen is minősül az emberölési kísérlet: védekezésre képtelen személlyel szemben követték el, a 10-nél több késszúrást pedig a bírói gyakorlat különösen kegyetlen módnak tekinti. A védelem javát szolgálja, hogy M. Ferencné mindig is beismerte tettét. Azonban az, hogy csak kísérlet maradt az ölés, nem számít jelentős enyhítő körülménynek, mivel az asszony mindent megtett annak érdekében, hogy ez ne így legyen. Még utolsó erejével is öléssel fenyegette a megmenekült férfit, s míg a mentők elvitték előtte, megbilincselt kezével próbált a fejére sújtani.

M. Ferencné börtönben várja meg az ítélőtábla döntését, ő védőjével enyhítést kért a 12 év fegyházzal szemben, míg az ügyész három napot tartott fenn. A bűnjelek sorsáról rendelkező bíróság szokatlan kérést kapott: a férfi meg akarta tartani a konyhakést emlékbe, de azt nem adhatták ki neki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parragh László Mosonmagyaróváron: végig kell vinni a reformokat

˝A gazdasági képzéseknél teljes körűvé kell tenni a duális rendszert, le kell bontani a közép- és a … Tovább olvasom