Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Emelkedhetnek a szemétdíjak

A mosonmagyaróvári képviselő-testület legutóbbi ülésén első olvasatban tárgyalta a köztisztaságról és hulladékgazdálkodásról szóló új rendelettervezetét. Az új szabályozás egyik alapszempontja a szelektivitás lesz.
Az önkormányzatok hulladékgazdálkodási feladatköre az elmúlt időszakban hatályba lépett törvények szerint lényegesen megváltozik. A jogszabályok számos új előírást tartalmaznak, így szükségessé vált Mosonmagyaróváron is egy teljesen új rendelet megalkotása. A változtatások kiterjednek az önkormányzat, a szolgáltató társaság
és a lakosság jogaira és kötelezettségeire, valamint a díjtételek meghatározására.
A korábbi szolgáltatásokat az új szabályozás alapvetően nem befolyásolná, ám a díjtételekben változást hozhatnak a többletszolgáltatások. Így például az évi kétszeri lomtalanítás során kihelyezett konténerek megduplázása többletköltséget jelent a díjszabásban.
Az új normarendszer feladatként jelöli ki többek közt a városi szelektív hulladékgyűjtést is, aminek előkészületeit a jövő évtől kezdi meg a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztálya. A tervek szerint elsőként legalább két évig egy városrészben próbahelyeket működtetnek, hogy mérhető legyen a módszer fogadtatása és gazdaságossága. Amennyiben ez meghozza a kívánt eredményt, a szelektív gyűjtést fokozatosan az egész városra kiterjesztik. A tervezetet várhatóan a következő közgyűlésen véglegesítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok volt a szabálysértés

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kétnapos közlekedési ellenőrző akciója során számos… Tovább olvasom