Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Emberölési kísérlet lett a verekedésből

Mosonmagyaróvár - Emberölési kísérlet miatt kell felelnie annak a két kamasznak, akik még tavaly vertek meg egy 17 éves fiút a mosonmagyaróvári vasútállomáson.

A két gyanúsított február óta előzetes letartóztatásban van, tettükért akár 15 éves börtönt is kaphatnak. A rendőrség a közelmúltban zárta le a nyomozást annak a 17 éves dunaszigeti fiúnak az ügyében, akit még tavaly november elején a mosonmagyaróvári vasútállomáson minden előzmény nélkül vert eszméletlenre két kamasz. A kisalfold.hu-n már korábban már több alkalommal beszámoltunk a brutális támadásról és a megvert fiú állapotáról.

A verés után a peronon fekvő, vérző fejű fiút a mentők a győri kórházba szállították, ahol öt hétig feküdt kómában az intenzív osztályon. Sérülései miatt először az orvosok tartották mélyaltatásban, ám amikor megpróbálták felébreszteni, kómába esett. Öt hét öntudatlanság és mozdulatlanság után fokozatosan tért magához.

Az eset után a fiatalember nem volt kihallgatható állapotban, a történteknek szemtanúja sem volt, így először nem lehetett tudni, miként keletkeztek a sérülései. Az adatgyűjtés során azonban olyan információk jutottak a rendőrök tudomására, miszerint a fiú bántalmazás során szenvedte el a sérüléseit. Súlyos testi sértés ügyében kezdődött a nyomozás ismeretlen tettes ellen, később azonban életveszélyt okozó testi sértéssé minősítették az ügyet. A rendőrök néhány nap alatt eljutottak a bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható két tizenéveshez – akik egyébként a bűncselekmény elkövetésekor éppen egy intézetből léptek meg.

A 15 éves D. István és a 17 éves P. Attila kihallgatásuk során elismerték, hogy ők verték meg a sértettet. Állításuk szerint a bűncselekmény elkövetésekor ittasak voltak, így kötöttek bele a dunaszigeti fiúba. A két fiút februárban helyezték előzetes letartóztatásba és azóta sem kerültek szabadlábra. A rendőrségnek időközben sikerült kihallgatnia a megvert fiút is, aki azonban nem sokra emlékezett a történtekből.

A rendőrség a nyomozás során a bűncselekmény körülményeit teljes egészében feltárta – tudtuk meg Móricz Péter alezredestől. A megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának kiemelt főnyomozója a Kisalföldnek elmondta: április közepén zárták le a nyomozást és adták át a megyei főügyészségnek vádemelési javaslattal életveszélyt okozó testi sértés ügyében. Mára elkészült a vádirat, ami alapján már egy kategóriával súlyosabb bűncselekmény elkövetéséért, emberölési kísérlet miatt kell felelnie a két tizenéves fiúnak. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja őket, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Olvasóink írták

 • 20. westside 2009. június 05. 12:51
  „Még ha kapnának 15 évet is... kevés az. Múltkor a tv szerint (tán Amerikában) autós üldözés után az üldözött 15 évet kapott a buliért. És hangzásra jobb úgy, hogy verés, nem pedig verekedés.”
 • 19. Domestic 2009. május 30. 13:46
  „Ejnye-belnye kedves hozzászólók!
  Hát szabad ilyen hangon beszélni róluk?
  Intézetis gyerekek, akiket a mi adónkból, mi nevelünk, a mi szép és büszke társadalmunk, hasznos alkotó tagjává! Számolj! Egy ovodai férőhely az ország költségvetését több mint 1 Millió Ft.-al terheli évente! A két kis szegény árvánkra költöttünk 15+17 évig évente ennél jóval többet!
  ...és most?
  Most átvisszük őket egy másik "koleszba" ahol az éves "szórakoztatásuk", etetésük, itatásük, őrzésük ennek a többszöröse lesz, (ja és ez nem diákhitel!) mivel ez már más színvonalú intézmény (itt már a portásnéninek is stukkerja van-az pedig kissé drágább lesz), itt viszont garantált, hogy mire kikerülnek olyan szépen ki fogja a többi okosítani, hogy seggünket verhetjük örömünkben a földhöz, ha a következő dobásuk "csak egy gyilkossági kísérlet lesz" és nem több!!! (na, most lehet gondolkodni!)”
 • 18. duhos 2009. május 30. 13:15
  „<moderálva>”
 • 17. rivotril2mg 2009. május 30. 11:18
  „batistuta, azér kell cigányozi, mert ilyesmi erőszakos bűncselekményt 10ből 7 bűncselekményt cigány követ el, és ebbe sokan nem hajlandóak beletürődni, amíg mi magyarok éhen nem halunk addig a mi pénzünkből tartják el ezeket a bűnözőket”
 • 16. MTT 2009. május 29. 21:28
  „Jó egészséget, jobbulást, kitartást kívánok Neked és Édesanyádnak!”
 • 15. Kenobi28 2009. május 29. 13:14
  „Nah igen. De arról, hogy rendesen megkapják a büntetésüket elég keveset hallani.
  Meg hát 10 ilyen cikkből 9,5 róluk szól.”
 • 14. Imcsi 2009. május 29. 13:13
  „rivotril2mg! Szívből kívánom, hogy most az egyszer ne legyen igazad!”
 • 13. Batistuta 2009. május 29. 10:06
  „Miért van az, hogy egyes embereknek muszáj egy jóízűt cigányozni a hírek kommentelésekor? Ettől erősebbnek érzik magukat? A bűn az bűn, amiért minden elkövetőnek meg kell kapnia a törvényben rögzített büntetést. Ez a bíróság dolga. Ennyi, nem több.”
 • 12. civac 2009. május 29. 09:27
  „egy 15 és egy 17 éves ittas volt... hmmm... hmmm...
  Legyen már vége a rasszizmusnak! Védjük a fehér embert is!”
 • 11. rivotril2mg 2009. május 28. 22:17
  „nem tudom mér de nekem egy percig sem fordult meg a fejemben hogy magyarok voltam, egyből tutira vettem hogy cigókról beszélünk. 15 évet nem kapják meg, még az 5 évet se mivel fiatalkorúak, és fiatalkorú bármilyen büntetést kaphat, ahogy a bíró jónak látja,és nem szokták megkapni ami jár érte BTK szerint, csoportos rablás meg ilyenekér felfüggesztettet szoktak kapni, ezér max 1-2 évet kapnak.”
 • 10. csajszi23 2009. május 28. 18:50
  „Először is: Krisztián nagyon gratulálok, hogy ilyen gyorsan és szépen javulsz!
  Második: végre egy jó ötlet, hogy aki verekszik az emberölési kísérlet miatt feleljen! Ez a két állami gondozott .... cigány megérdemelné, hogy életfogytig kapjon! De ez már jobban hangzik, mint az első változat, hogy 5 év!
  movárilakos teljesen egyetértek veled!De hát tudod a kisebbség!”
 • 9. movarilakos 2009. május 28. 17:30
  „Ha egy cigány megver egy magyart, az megélhetési bűnözés.
  Ha egy magyar ver meg egy cigányt az meg rasszizmus.”
 • 8. -upho- 2009. május 28. 16:18
  „mert akkor ujfent naciveszelyt lehetne kialtani es kiderulne hogy valojaban az aldozat verte meg magat...”
 • 7. piskóta 2009. május 28. 16:03
  „remélem azt tudjátok,hogy két kis fejlődő kancigányok voltak. ezt miért nem irják le a cikben?”
 • 6. darktouch 2009. május 28. 15:01
  „Nah akkor végre lesz valami, és remélem hogy jóóó hosszú időre beárják ezt a két férget. Bent meg ugye majd átélnek pár "kellemes" dolgot:)) - Rohadjanak meg!”
 • 5. invektus 2009. május 28. 14:08
  „elnézést de szerintem azért nem volt az esetnek szemtanuja
  mert a bakter vagy aludt vagy nem mert kimenni :)

  elnézést a beszolásért

  mit lát a fiatal a tv be a pc s játékokban ???
  nincs normális példakép
  én elösször 17 évessen mentem el discoba
  az ifiuság védelmis megnézte a igazolványomat
  és közölte velem hogy 22 óra után nem szeretne itt látni
  MA?? 14 éves gyerekek járnak discoba holtrészegre iszák magukat
  és amikor valami nézeteltérés van akort 10 en mennek 1 emberre
  ÉN VISSZA HOZNÁM A HALÁLBÜNTETÉST!!!!!!!!!!!!”
 • 4. Kenobi28 2009. május 28. 13:43
  „Nincs már visszatartó ereje a büntetésnek.
  Szt. László korában ha valaki lopott levágták a kezét. Most is ez kellene.
  Meg halálbüntetés.”
 • 3. 1olvasó 2009. május 28. 13:08
  „Remélem meg is kapják 15 évet! Ami még feháborított a tegnapi hírekben, hogy az a két fiú aki megölte osztálytársát csak 14 évet kapott! Az ilyeneknek életfogytigot kellene adni!!! De 9 év múlva szabadulhat ha jól viselkedik! Felháborító!”
 • 2. H.Gabi 2009. május 28. 11:59
  „Szerintem is....”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. május 28. 09:20
  „Inkább 15 év legyen, mint 5. Megérdemli ez a két aljas féreg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb lábnyomokat találtak a sír körül

Darnózseli - Továbbra is döbbenet és értetlenség övezi a Darnózselin egy hete eltemetett édesanya… Tovább olvasom