Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Emberkugli, szörf, sör és knédli

Dunakiliti - Első ízben rendeztek Dunakilitin közös, magyar–szlovák vízi fesztivált a hétvégén. Tizenöt csapat nevezett, s nemcsak a dunai holtágban, hanem a parton, sőt, az asztalnál is helyt kellett állniuk.
A nyolcfős csapatok versenyei péntek este indultak sütéssel és saját gyártmányú guruló közlekedési eszközök versenyével. Szombaton délelőtt folytatódtak a versenyszámok: emberkugli, váltóverseny, csőbefogó és rafting is a programok között szerepelt: nem volt könnyű négy embernek a süllyedő kerékgumin fennmaradnia. A „szörf" sem volt egyszerűbb: a hajót felfordították a csapatok, bementek vele a vízbe. A két legkönnyebb versenyző felállt a tetejére, majd rajtjelre úszva megkerülték a vízben maradó csapattagok a „szörffel" a közelebbi bóját.
Amíg a játékosok száradtak, a parton is bizonyítani kellett: az ejtőernyőzős feladatnál is „észnél kellett lenni", a sör-knédli játékban – melyben tizenöt perc alatt mindegyikből ötöt kell elfogyasztani – pedig kipróbálhatták, mennyit bír a gyomor. Este a Henhouse Band, valamint Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar lépett fel a színpadon. A rendezvényt részben az Európai Unió és a Magyar Köztársaság finanszírozta az Interreg magyar–szlovák–ukrán szomszédsági programban a „Közös víziturista-rendezvények a Duna mellékágrendszerében" projekt keretei között. 

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangverseny a gyógyulásért

Rajka - „Erős hitem és a családom segített a felépülésben„ – suttogja betegágyán Sándorné Hönigmayer Erzsébet, aki Rajkán május végén egy balesetben életveszélyes koponyaalapi sérülést szenvedett, és lábszára is eltört. A rajkai civilek összefogtak támogatására. Számlát nyitottak és vasárnap jótékonysági hangversenyt tartanak. Tovább olvasom