Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ember a természetben: projekthetek a Hunyadiban

Mosonmagyaróvár - A ˝Kompetenciaalapú oktatás módszertanának és eszközének elterjesztését˝ célzó pályázat egyik nyertese a Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskola.

Erről projektheteket szerveznek az intézményben.

Az idén bevezetett új oktatási módszerek egyike a projekt módszer.

Lényege, hogy a tanulók az elméleti ismeretek meghallgatása helyett valamilyen konkrét, kézzelfogható dolgot készítenek, így a munkájuk során maguk tárják fel a tananyaghoz szükséges elméleti ismereteket. – A Hunyadiban a megvalósítandó projekt témájául a környezet és az ember kapcsolatát választottuk, mert ugyan a tanulók erről a témáról sok információval rendelkeznek, mégsem környezetbarát módon élnek, nem vigyáznak környezetükre – mondta el Gede Zoltán, a középiskola igazgatója.

A projekt keretében a diákok takarítják az iskolát, környékét, s virágokat ültetnek.
A projekt keretében a diákok takarítják az iskolát, környékét, s virágokat ültetnek.

A háromhetes projekt során többek közt műalkotásokat, szobrokat készítenek szemétből, textilhulladékból – meghívott művész vezetésével.

Az alkotásokból kiállítás nyílik a művelődési házban április 23-án. Lesz plakátkészítő, üvegfestő verseny, szemétgyűjtő szigeteket alakítanak ki, feltérképezik a város szelektív hulladékgyűjtő helyeit, ˝Szemét vagy hulladék˝ címmel vetélkednek. ˝Tavaszi szemétszüret˝ címmel a projekt időtartama alatt az iskola udvarát kitakarítják, virágokat ültetnek, míg az április 29-i környezetvédelmi napon az iskolát környező utcákat, lakótelepet tisztítják meg.

Olvasóink írták

 • 1. ökosuli 2010. április 19. 15:05
  „Nagy öröm számomra, hogy a város egyre több iskolájában kiemelt figyelmet fordítanak környezetünk védelmére.
  Többen Ökoiskolaként is működnek ( Móra,Fekete,Városi Kollégium). Ezekben az intézményekben már megvalósult a szelektív hulladékgyűjtés ( műanyagpalack,irodai papír,veszélyes elem,italoskarton doboz).
  Igazi előrelépés az lenne a Hunyadiban ( és persze minden közintézményben), ha ők is megszerveznék az intézményen belül keletkező hulladékok szelektív gyűjtését!
  Én ehhez és természetesen a többi kezdeményezésükhöz sok sikert,kitartást és következetességet kívánok!
  Simon Zsuzsanna”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mórások német mesemusicalje

A mosonmagyaróvári Móra-iskola német nemzetiségi tanulói a közelmúltban az ugodi német nyelvű… Tovább olvasom