Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

˝Elzárják az utat a piacosok autói˝

Többen nem tudnak kijutni utcájukból autójukkal Mosonban, amikor piacnap van, mivel néhányan mások garázsa elé parkolnak le autójukkal.
„Reggel hattól délután fél kettőig nem lehet kihajtani az utcából" – ezt panaszolja néhány mosoni, akik „piacnapokon" (csütörtökön és szombaton) próbálják kocsival elhagyni a garázsukat, utcájukat. Nem sok sikerrel. Mivel több piacos a kapubehajtójuk elé parkol – állítják.

Egy mosoni olvasónk – aki szeretett volna névtelen maradni – elmondta, ezeken a napokon reggel felkelnek még az árusok kiérkezése előtt és kijárnak egy parkolóba. Mivel így ha szükségük van az autójukra, akkor tudják használni napközben is. Ellenben ha délben szeretnének kijönni a garázsukból, esélytelenek. Hozzátette, hogy rendőrt nem szoktak hívni ilyenkor sem. Azt gondolják, hogy ez nem az ő hatáskörük.

Cselovszki György, a városfejlesztési és fenntartási osztály osztályvezetője megkeresésünkre elmondta: több telefonos bejelentés érkezett ez ügyben. Ez közlekedési szabálysértésnek számít, amelyben a rendőrség tud eljárni – tudatta. Erről tájékoztatták a rendőrséget is és kérték a bejelentőket, hogy konkrét ügyekben is oda forduljanak. Így lehet tisztázni, hogy ki állt a kapujuk elé.

Mivel ha a tulajdonos várakozna ott és megbüntetné a rendőr, az is felháborodást váltana ki, méghozzá jogosan. Sajnos erre is volt már példa. Cselovszki György még hozzátette, hogy próbálkoztak az Iskola utcai beépítetlen önkormányzati terület megnyitásával az autósok számára. Ám nem vették ezt igénybe parkolásra, viszont rögtön megjelent az illegális hulladéklerakás.

Olvasóink írták

 • 6. robert87 2013. november 13. 13:09
  „lehet mindenki ki tudna járni a garázsából, ha a vásárlók nem a piac dolgozóinak fenntartott területre parkolnának, hanem a fizető parkolóba ami mindig üres!”
 • 5. tökmindegy 2013. november 13. 09:19
  „Mosonmagyaróváron a közlekedési morál balkáni. Ennek kialakulása a rendőrség felelőssége.
  Amíg lehet járdán kerékpározni, autóval tilosba behajtani, bárhol szabálytalanul parkolni, addig nem lesz rend.”
 • 4. pancser 2013. november 12. 10:32
  „Ha az emberek betartanák a szabályokat nem lenn semmi gond, de nem tartják be. Tessék csak körülnézni, a Magyar utcára behajtanak, a Fő utcán a megállni is tilos táblánál parkolnak, a piacon Mosonban meg egyenesen káosz van. Lehetne rendet teremteni, nehogy már azt mondja valaki, hogy nem! A kérdés, ahogy látom az, hogy ki?”
 • 3. spl 2013. november 12. 10:02
  „Kedves ShiKhar! Azért a dolog nem ennyire egyszerű és ez csak a jéghegy csúcsa...a piacos kollégák ( és most nem azokról beszélek akik az "igazi" piaci részen az erre kialakított helyen őstermelőként árulnak, hanem akik a közúton, téren, szökőkútnál tulajdonképpen azt hiszik hogy nekik mindent szabad. ( és sajnos a gyakorlat azt mutatja hogy szabad is). Nem tudom Te mit szólnál ha minden csütörtök és szombat reggel arra ugranál ki az ágyadból olyan 5 óra magasságában hogy az ablakod alatt verik össze a vasat, üvöltöznek, dudálnak,anyáznak, órákig járatják a roncstelepre való rozsdakupacot olyan dízel motorral hogy azt hiszed harckocsik jönnek, ésatöbbi. Kíváncsi lennék továbbá a tűzoltóság véleményére is a teljesen beépített tér tekintetében arra pl hogyha az egykori CBA épület kigyullad, azt pl hogy közelítik meg. Felhínám továbbá a NAV, a Fogyasztóvédelem és egyéb szervek figyelmét a kisebbség árult hamis Stihl láncfűrészekre, a hamis Svájci késkészletekre( korábban talán Kisalföld cikk is volt eme csodálatos termékekről) illetve arról a többszázezer vagy akár millió forintról ami mindenféle számla és egyéb dokumentáció nélkül cserél gazdát. A rendőrség figyelme pedig a zsebesek, és a mélygarázs bejáratát elálló kocsikra...És nagyon nincs igazad abban sem hogy a behajtani tilos miatt nem jöhet ki saját házából saját autójával. Kijöhet. Piac ide vagy oda.( Ha Neked mondjuk a terhes feleségeddel kellen kórházba rohanni, mennyire érdekelne hogy piac van? Mennyire érdekelne hogy ott áll egy rozsdás furgon? Semennyire) Szóval ezer sebből vérzik ez a piac dolog, de rendbe lehetne tenni csak akarni kellene...JA és nem én voltam a betelefonáló...”
 • 2. ShiKhar 2013. november 12. 08:32
  „Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani, hogy a piac bejáratainál kint van a behajtani tilos tábla csütörtök, szombat 6-14-ig kiegészítéssel. Értelmezésem szerint ez azt jelenti, hogy hiába lakik ott az illető, neki is tiltva van a közlekedés ez idő alatt. Láttam már olyat, hogy a piacon a vásárlók közt hajtott ki kocsival, és dudált arra aki nem vette észre, és nem állt félre(szerintem ő a névtelen betelefonáló vagy az anyja)”
 • 1. miertis 2013. november 11. 12:03
  „Tetszik ez a cikk, végre.
  Eddig lefényképezték volna a kijárat előtt álló autókat, aztán ment volna a sárdobálás.
  Így talán több haszna lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állást keres?

Kattintson a munkaügyi központ mosonmagyaróvári kirendeltségének állásajánlataiért! Tovább olvasom