Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Elutasította a polgármester a fizetésemelési feltételeket

Alakuló testületi ülését tartotta az ásványrárói képviselő-testület, amelyen elutasították a fizetésemelési javaslatot.
A képviselő javasolta azt is, hogy a polgármester fizetésemelése feltételekhez kötött legyen: Bőösy ezt visszautasította, s végül az emelés is elmaradt.

Ásványrárón a helyi választási bizottság elnökének beszámolójával kezdődött a testületi ülés (közel egytucatnyi érdeklődővel), melyben bejelentették: Böősy Imre 526 szavazattal nyerte meg a polgármester-választást. Ezután a képviselői és a polgármesteri eskütétel következett.
Bakonyi Jenő képviselő a napirendi pontok előtt azt javasolta: október 20-án legyen közmeghallgatás a faluban, hogy az új programról a helyiek is véleményt mondhassanak. Dr. Cséfalvay György szerint korai az időpont, míg Nagy Zoltán úgy vélte, hogy majd a programról legyen vita. Végül öt igen, négy nem és egy tartózkodás mellett a napirendi pontok közé sem vették fel a javaslatot a közmeghallgatásról, mivel nem volt meg a szükséges többség. Ezután a polgármester illetményéről esett szó. A 36.800 forintos alap szorzója – esetében – 8,5 és 12 között mozoghat.

Eddig Bőösy Imrénél ez 9,5 volt. Az első javaslat szerint legyen 10-es szorzó, kiegészítve a C típusú nyelvvizsgáért járó 22 ezer forinttal. Bakonyi Jenő azt kérdezte, mit várhat el a falu ezért a pénzért. Rögtön válaszolt is: „elsősorban változást". Négy pontban foglalta össze kérését: az első szerint minden héten legalább egy olyan fogadóóra legyen, amikor bárki bemehet a polgármesterhez, s a hivatalban is találja. A másik „feltétel" az volt, hogy többet tartózkodjon a falun belül, legyen élő, folyamatos kapcsolata a helyiekkel, valamint normalizálódjon a kapcsolata a sajtóval. Emellett vállalásait teljesítse: portalanított utakat, egy fedett buszmegállót, egy játszótér felépítését.

Ha ezek megvalósulnak, Bakonyi támogatja a 10-es szorzót. Böősy Imre szerint ezek a feltételek „nem fedik a valóságot". „Jóhiszemű, de nem az élethez igazított felvetésnek tartom a fogadóórával kapcsolatos kérést" – válaszolta. Azt is cáfolta, hogy nehezen elérhető: azt mondta, ha valaki meghagyja az elérhetőségét a hivatalban, ő azt visszahívja. A jövőben lehetőség adódhat arra, hogy céges telefonszáma nyilvános legyen, s „emberi időben" áll mindenki rendelkezésére. Egyébként a „viszonyokhoz képest" Böősy normálisnak minősítette kapcsolatát a sajtóval. Így a felvetéseket sértőnek érezte, s nem kívánt a feltételrendszert elfogadó „nyilatkozatot tenni". A polgármester egyébként magának sem javasolta a 10-es szorzót. Végül egy tartózkodással elfogadták, hogy ez eddigi 9,5-es szorzó maradjon, így Böősy fizetése (a nyelvpótlékkal együtt) bruttó havi 371 ezer 680 forint lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megosztott falvak az önkormányzati választásokon

Az önkormányzati voksoláskor több Mosonmagyaróvár környéki faluban is fej fej mellett haladtak a… Tovább olvasom