Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Elúszott a feljelentés

Szigetköz - A múlt heti ásványrárói halgereblyézés ügyében nyomozást indított a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság: az eset ugyanis állatkínzásnak minősül. Újabb incidensek is érték hétvégén a halászati ellenőröket.
Múlt héten már beszámoltunk arról, hogy négy győri férfi Ásványrárónál hármas horoggal amurokat és busákat gereblyézett, amikor a halászati ellenőrök tetten érték őket. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság most nyomozást indít az ügyben állatkínzás miatt. Az illegális módszerrel ugyanis számos kopoltyúst sebeztek meg a vízben.

A győri Előre Halászati Szövetkezet ellenőreinek hétvégén két afférja is akadt szintén Ásványrárónál, az Árvai-záráson. Szilágyi Gábor ügyvezető elnök elmondta: ellenőre a körzeti megbízottal járőrözött pénteken ezen a szakaszon, amikor egy férfire és egy nőre lettek figyelmesek, akik a szákjukat és a horgászbotjukat jöttükre sietve szedték ki a vízből. A horgászengedélyüket és a személyi igazolványukat kérték, amit ők sértésnek vettek. A férfi ordítozni kezdett, hogy miért zaklatják őket: „Gumilövedéket nem fognak használni?" – kérdezte. Rögtön fenyegetőzni kezdett: azt ígérte, szól „kapcsolatainak", s az őrök hétfőn már ki lesznek rúgva a munkahelyükről. Mivel nem akarták igazolni magukat, az ellenőrök le akarták foglalni a horgászbotokat, ám a férfi hadonászni kezdett. A hölgy végül odaadta a személyi igazolványát. Az eset végül csak verbális incidensig fajult: a halászati ellenőr az ügyben feljelentést tesz jogosulatlan halászatért.

Szombaton ugyanezen ellenőr még bosszantóbb eset áldozata lett. Az Árvai-zárásnál hat horgász papírjait vizsgálta: mindegyik rendben volt. Ezután azonban – kihasználva, hogy autójának központi zárja nem működött – illetéktelenek kiloptak belőle hivatalos iratokat. „Visszaérve észrevettem, hogy ég a világítás a kocsiban, az ajtó nyitva, s eltűnt a táskám. Néhány méterrel arrébb a földön megtaláltam, ám a papírokat kiborították belőle – egyenesen bele a Dunába. Odavilágítva, láttam egy részüket úszni a folyó tetején. Ezek közt feljelentések is voltak – mondta.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

38 tagú kábítószer-hálózatot lepleztek le

Mosonmagyaróvár - Harmincnyolc gyanúsítottja van annak a kábítószeres ügynek, amit nemrégiben zártak… Tovább olvasom