Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Elszállt a bizalom

Mosonmagyaróvár - Sajtótájékoztatón értékelte a mosonmagyaróvári Fidesz–MDF városvezetés egyéves munkáját Szentkuti Károly, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) önkormányzati frakciójának vezetője.
Szentkuti elmondta: a választási kampányban a jobboldalnak nem volt programja, ezért nagyon nehéz rajtuk bármit is számon kérni. A négyéves gazdasági program hosszú távú várospolitikai szempontból értékelhetetlen. Az elmúlt egy év alatt háromszorosára emelték a garázsadót, levették napirendről a sportcsarnok létesítését, tovább folytatták az előző ciklusban megkezdett Barátság úti kereskedelmi és szolgáltató központ kiépítését, a Kórház-rekonstrukciót. Egyetlen komolyabb pályázatot nyertek el, a mosoni bölcsőde felújítására – amit még az MSZP–SZDSZ vezette város nyújtott be. Megváltoztatták három utca nevét, nem kevés bosszúságot okozva ezzel a lakóknak.
Személycseréket hajtottak végre és kifizettek mindezért mintegy 20 millió forint végkielégítést, egy új főtanácsost és egy új tanácsadót alkalmaztak, szerződést bontottak az iskolai közétkeztető céggel, kifizettek ezért 10 milliós kártalanítást. Egyoldalúan felmondták az önkormányzat biztosítását, képtelenek voltak eldönteni a Flesch Károly Kulturális Központ jövőbeli sorsát. Ennek ismeretében az SZDSZ úgy látja, hogy Szabó Miklós irányítása alatt nem fejlődött a város.

Szentkuti a Karolina Kórház helyzetéről elmondta: alpolgármesterként átvilágíttatta a Kórházat, majd stabilizációs cselekvési programot dolgoztak ki, amely megállította az adósság növekedését. A választások után 160 millió körüli volt a Kórház adóssága. Az új igazgatót azért nevezték ki, hogy ezt csökkentse és a kormányzati reformlépéseket hajtsa végre. Ám az adósság 260 millióra nőtt, az intézmény kapacitásai kihasználatlanok, ezért félő, hogy további aktív ágyakat vonnak el. A helyi szakképzés átszervezéséről elmondta: elkerülhetetlen egy szakképzési központ létrehozása, központként a Hunyadi-iskolával.
Szentkuti hangsúlyozta: az SZDSZ megszavazta az idei költségvetést, bizalmat adott az új városvezetésnek. Ez a megelőlegezett bizalom elszállt. Ám a szabad demokraták kormányzati befolyásuk révén igyekeznek segíteni a városon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyves vasárnap és Babaolvashow

Mosonmagyaróvár - Az országos könyvtári napok rendezvényeihez csatlakozva a mosonmagyaróvári Huszár… Tovább olvasom