Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Első diplomaosztó bolognai módra

Mosonmagyaróvár - Az intézmény első BSc-alapszakos diplomáit adták át a végzősöknek a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán a minap.

Az úgynevezett bolognai típusú képzés keretében 2006 szeptemberében indult állattenyésztő mérnöki, élelmiszer-, gazdasági és vidékfejlesztő agrár-, környezetgazdálkodási agrár- és mezőgazdasági mérnöki képzés.

Az utolsó félévre eső szakmai gyakorlatot követően nyolcvan hallgató vehette át diplomáját, illetve igazolását az ünnepségen.

A harmadéves végzős hallgatók közül sokan csak átmenetileg búcsúztak az intézménytől, hiszen jövő tavasztól a második lépcsőt jelentő, egyetemi diplomát adó MSc-képzésekben továbbra is Mosonmagyaróváron folytatják tanulmányaikat.

Csaknem százan vehették át diplomájukat a most végzett gazdászok.
Csaknem százan vehették át diplomájukat a most végzett gazdászok.

Az ünnepségen további tizenhét, a korábbi rendszerű ötéves képzésben részt vevő egyetemista is átvehette oklevelét. Az egyetemi képzésben tanuló hallgatók ˝kifutó˝ évfolyamából is sokan térnek vissza a magyaróvári karra továbbtanulási céllal: a doktori iskolákban és szakmérnökképzésekben bővíthetik tovább ismereteiket.

Kiemelkedő tanulmányi munkájáért dékáni dicséretben részesült Rigó Eszter. A kar hallgatójáról, illetve későbbi oktatójáról elnevezett Világhy Károly-díjat Meller Anna és Palkó Csaba vehették át. 

Olvasóink írták

  • 1. meir 2009. december 22. 18:25
    „szosszal leontve es reszelt sajttal megszorva???????????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának csapódott és meghalt Albertkázmérpusztán

Egy 49 éves férfi vesztette életét abban a balesetben, ami hétfőn este történt Albertkázmérpusztán. Tovább olvasom