Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Első díjas fotósok a kossuthosok

Véleményt mondanak egymás fotóiról, hogy így egyre jobb munkák szülessenek – többek közt ez viszi előre a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium fotószakköröseit. Bacher József tanítványainak kollekcióját országos első díjjal jutalmazták.
A nemrég alakult Lajta Fotó Egyesület a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium fotóköröseinek három generációját tömöríti: az intézményből már kiröppent fiatalokét, valamint a KLG Fotókör haladó és kezdő diákjait.

– Olyan közösség alakult ki, amelyre büszkék az iskolában az osztálytársak, a tanárok. Saját galériát alakítottunk ki az intézményben. A diákok a fotószakkörön elsajátítják a technikai alapokat, megtanulják, milyen a jó kompozíció. Közös kirándulásokon is gyakorolhatják a fotózást, de heti feladatokat is kapnak. Az elkészült alkotásokról megosztjuk egymással a véleményünket – foglalta össze munkájuk lényegét Bacher József felkészítő tanár.

A felvételen a díjazott fotószakkörös diákok egy csoportja Bacher József tanárral.
A felvételen a díjazott fotószakkörös diákok egy csoportja Bacher József tanárral.

A csapat tagjai közül van, aki hobbiként tekint a fotózásra, de néhányan jövőbeli szakmájukként látják, mint például a végzős Takács Eszter vagy Máté Tamás. Horváth Réka – aki nemrég önálló tárlaton mutatkozott be – kiröppenve a gimnáziumból, ma már ápolónőnek tanul, de még így is visszajár fiatalabb társai közé.
A fotózás szerelmeseinek eredményességét jelzi a nemrég átvett országos első díj.

A 33. Országos Diákfotó Kiállításon a fotókörök versenyében a legjobbnak bizonyult a KLG Fotókör. A győztes csapat tagjai: Burkus Lilla, Czafik Flóra, Dési Ármin, Horváth Réka, Komáromi Dorottya, Kovács Zsófia, Laposa Bence, Makai Kendra, Szücs Veronika, Takács Eszter, Török Doloresz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemet szúr a szemét Márialigetnél

"A több köbméternyi szemét már lassan egy éve gyűlik. Sajnos sokkal többről van szó, mint amennyi a… Tovább olvasom