Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Elrepült a sólyom az ellenőrzés elől

A gyanú szerint engedély nélkül tartott vándorsólymot egy liechtensteini férfi Kimlén. A hatóság a fokozottan védett madarat nem tudta lefoglalni, mivel gazdája ijedtében szabadon engedte az állatot.
A rendőrség a Fertő–Hanság Nemzeti Park szakembereivel közösen tartott ellenőrzést a minap Kimlén egy családi háznál, miután arról érkezett bejelentés, hogy ott fokozottan védett állatot tartanak. Az értesülés valósnak bizonyult, az udvaron – egyébként megfelelő körülmények között – egy vándorsólymot tartott a házban élő liechtensteini állampolgár.

A madár tartásához szükséges okmányokat kérték az állat gazdájától, amikor a férfi elindult a dokumentumokért, ám hirtelen a ketrechez sietett és szabadon engedte a sólymot. A fokozottan védett szárnyast így a hatóság nem tudta lefoglalni, ám elegendő adat áll rendelkezésükre, amivel bizonyítani tudják, hogy azt engedély nélkül tartotta a gazdája.

Az értesülés valósnak bizonyult, az udvaron vándorsólymot tartott a házban élő liechtensteini állampolgár.

Az ügyben az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség feljelentése nyomán a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság természetkárosítás bűntett gyanújával indított eljárást.

Olvasóink írták

  • 2. RickCartman 2011. május 25. 18:56
    „a sólyom járt a legjobban”
  • 1. torabora 2011. május 25. 12:27
    „Szegény nem tehet róla,hogy liechtensteinben csak hóbagoly terem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazgatójukra emlékeztek a tűzoltók

A megye hivatásos önkormányzati tűzoltóságainak aktív és nyugállományú parancsnokai és dr. Prohászkáné dr. Szilágyi Enikő részvételével tartottak megemlékezést a magyaróvári temetőben dr. Prohászka Imre nyugalmazott tűzoltó ezredes halálának tizedik évfordulója alkalmából. Tovább olvasom