Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Előzetesbe helyezték a Garda vezetőjét

Győr-Mosonmagyaróvár - Különösen nagy értékben elkövetett sikkasztás megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba került a mosonmagyaróvári Garda Hungária 2001 Kft. tulajdonosa.

Lapunkban már beszámoltunk arról, hogy a Garda dolgozói, a beszállítók és hitelezők pénzüket keresik, mivel az üzem néhány hete üresen áll, járandóságukat pedig nem kapták meg (Eltűnt egy üzem a hétvégén – Kisalföld, 2007. november 22.). A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya büntetőeljárást indított csalás kísérletének és sikkasztás gyanújának bűntette miatt a mosonmagyaróvári Garda Hungária 2001 Kft. tevékenységével kapcsolatban (Csalás és sikkasztás gyanúja a Gardánál – 2007. november 24.).

Azóta újabb fejlemények történetek: a cég tulajdonosa – akit napokig nem sikerült elérnünk telefonon sem nekünk, sem a dolgozóknak – ügyvédjén keresztül jelezte, nyilatkozna a Kisalföldnek arról, ő hogyan látja a történteket, a megbeszélt időpontban azonban nem tudtunk találkozni...

Az üresen álló és tartozásokat felhalmozó cég, a mosonmagyaróvári Garda Hungária 2001 Kft. tulajdonosával tervezett interjú egyelőre várat magára, hiába jelentkezett lapunknál az érintett jogi képviselője. Ennek miértjéről Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője nyilatkozott. „Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás megalapozott gyanúja miatt a rendőrség indítványozta S. Róbert előzetes letartóztatásba vételét, melynek a bíróság helyt adott.

Itt ötvenmillió forintot meghaladó összegről van szó, kétrendbeli, lízingcégek sérelmére elkövetett sikkasztásról.

A cég tulajdonosa ellen már szeptemberben megindult a nyomozás csalás kísérlete miatt: a cég olyan számlákat bocsátott ki, melyek mögött nem állt szállítás.

Ennek tudatában mégis olyan gazdasági ügyleteket hajtott végre, melyek újabb bűncselekmények gyanúját vonták maguk után" – mondta.
Közben a munka nélkül maradt – s volt cégükkel szemben „perre menő" – gardások segítségre találtak, a Pannon-Work kft. munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég keresi számukra a lehetőségeket. Bozi Arnold, a mosonmagyaróvári kirendeltség vezetője elmondta: sokan telefonon és személyesen is érdeklődtek náluk. Mintegy 10–15 megkeresés érkezett az egykori gardásoktól, regisztrálták magukat, s közülük néhány munkavállalót már sikerült is elhelyezniük.

Olvasóink írták

  • 2. Ne mond hogy soha !!!!! 2007. december 19. 00:20
    „Mért kell bantani es mert kel a hátamögött kibeszelni ,mert kell masokkal foglalkozni ? Kit érdekell HOGY KI MIT CSINALT ? HA MEGTETTE Ö BUNHÖDIK MEG ERTE. DE NE FELEDD mai itelkezesek es rendoersegi nyomozasok sokszor a becsuletes embereket is bünösnek talalja es ami az europai unioban gyorsitott eljarasssal elsö büntenyesen AD MEGEEGY ESÉLYT ADDIG ITT EVEKIG GAZDAGITJUK A ÜGYVEDEKET A BIROKAT ES AZ ÜGYESSEGET MEG PERSSZE AZ ALLAMOT . ÉS JOLL JEGYEZZETEK MEG ADIG NEM BUNÖS MIG a biroság nem monja ki az itéletett ! Jol jegyezzetek meg akik most össze vissza kavattok es pletykáltok segitsetek es tamogassatok de ha ezt nem tudjatok akkor maradjatok csendben .”
  • 1. pp 2007. december 05. 20:18
    „Üdv Mindenkinek! Mindenki mondhat akármit, de a lényegről senki nem beszél. Itt "lelépett egy cég". Egy valag embert vágott haza és nem a beszállítóiról beszélek, hanem a munkásairól, munkatársairól. Bár aki már sejtett valamit, már tavasszal lelépett! Sokan viszont hittek neki... Robit ismertem, 10-15 millás kocsikkal (BMW, Rover, Rover,..) kavart folyamatosan, nem eggyel! Külsős cégként én is dolgoztam nekik. Nekem is tartozik...+ tudom keresztet vethetek rá... Tudom nem egyszerű egy cég vezetése, de abban stílusban - ahogy ő tárgyalt emberekkel - nem lehet beszélni! Gondolom faterjától tanulta, az is hasonló állat! Néhányszor vele is "sikerült" találkoznom... A stílus maga az ember... Velem nem tudott így beszélni, meg nem is mert volna. Hallottam én is, ott helyben hogyan beszélt az embereivel, de velem soha nem merte. Rögtön ott hagytam volna az asztalnál! Anyukáját sajnálom, egy tündéri kedves nő, édes hülye gyermeke nem is hasonlít rá. A családról, asszonyról nem is beszélek, most ők isszák meg a levét. Mégis, remélem őket nem piszkálja senki! Sajnos viszont bizonyos dolgok alól nem húzhatják ki akkor sem magukat. Robi külön élt már jó ideje a családjától... Tehát érdekes dolgok fognak itt még kiderülni... Na fel a fejjel. Van Óváron még néhány hasonló állat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdobálták a buszt

Mosonmagyaróvár - Közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat… Tovább olvasom