Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Előtérben a fiatalok Jánossomorján

Az elmúlt őszi idényben talán az egyik legkorábbi edzőváltást lépték meg Jánossomorján, hiszen az NB III-as labdarúgócsapatnál a második fordulót követően már Rozs Ferenctől ifj. Drobnitsch Tamás vette át a szakmai munka irányítását. Az új edző természetesen nem volt idegen a csapat számára, hiszen korábban éveken át irányította az együttest.

Az elnökség által meghatározott cél nem volt más, mint a Bakony-csoportban a középmezőnyt jelentő 6–10. hely megszerzése, miközben be kell építeni a csapatba a feltörekvő helybeli utánpótláskorú labdarúgókat. Drobnitsch Tamás nem ijedt meg a kihívástól, a feladattól, hiszen mint az utánpótlás korábbi szakmai felelőse ismerte tanítványait, tudta, kire és mennyire lehet számítani, ki hogyan és milyen poszton tudja leginkább a csapat érdekeit szolgálni.
A nyári átigazolási időszakban egyébként sem volt jelentős változás, mindössze Horváth Zs. távozott Jánossomorjáról és új játékos igazolását nem is tervezték. Így kerülhettek előtérbe a fiatalok, mint Búza, aki a mérkőzések nyolcvan százalékán szerepelt, vagy Jurácsik és Horváth J., de bemutatkozhatott a felnőttek között Varga G. és Burus is.
Mindazonáltal az edzőben van némi hiányérzet az őszi idényt követően, mert több mérkőzésen is jobb odafigyeléssel, koncentrálással elkerülhető gólokat előzhettek volna meg, s azáltal természetesen a pontok számát is lehetett volna gyarapítani. A gyengébb kezdést követően volt egy jó sorozata a csapatnak, amikor szorgalmasan gyűjtötték a pontokat, de később jött egy visszaesés, ezért a gárda formájának állandósítása is a jövő feladatai közé tartozik. A fegyelem terén is van előrelépési lehetőség, hiszen ősszel 4 kiállítás és 31 sárga lap szerepel a nevük mellett, amin a tavasz folyamán lehet javítani.
Az egyes csapatrészek teljesítményéről az edző a következőket mondta:
– A kapuban Török felemás teljesítményt nyújtott, mellette Hegedűs szerepelt, aki tartósan jobb eredményt ért el. A védelemből hiányzott a sérült Kopf, illetve a távozott Horváth, így gyakran szükségmegoldásokat kell alkalmazni. A középpályán bár rutinos játékosok szerepelnek, mégis csak közepes teljesítményről beszélhetünk. A gyakori sérülések és munkahelyi elfoglaltságok miatt ebben a sorban kell bevetni a fiatalokat, akik néha a rutintalanságuk miatt nem tudták felvenni a ritmust. A csatársorban Molnár Ferenc 14 gólja dicséretes, de neki is többet kell tenni a mezőnymunkában, mint ahogy a rapszodikusan szereplő Szalkának is fel kell nőni a feladathoz.
A jövőt illetően Drobnitsch Tamás még elmondta, hogy a hosszú ideje sérült Kopf már elkezdte az edzéseket, vele mindenképpen stabilabb lesz a védelem, s azáltal a csapat is. Ha sikerülne télen még egy meghatározó játékost igazolni, akkor eleget tud tenni az együttes a vezetőség elvárásának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számolni kell a járulékos költségekkel

A január elsején életbe lépett új szabályozás értelmében nem lehet hétévesnél öregebb autót behozni… Tovább olvasom