Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Előnyhöz juttatnák az alacsony keresetűeket

"Az MSZP támogatja a rezsicsökkentést, de differenciáltan, átgondoltabban (...), előnyben kell részesíteni az alacsony keresetűeket."
Az MSZP támogatja a bevezetett, illetve a bevezetendő további rezsicsökkentést, de differenciáltan, átgondoltabban, ami azt jelenti, hogy előnyben kell részesíteni az alacsony keresetűeket – jelentette ki Kovács Tamás, a Magyar Szocialista Párt helyi elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: piaci szabályozás helyett rögzíteni kell az árakat, méghozzá nyílt politikai akarattal, nem lehetséges anélkül, hogy más területeken ne okoznának súlyos károkat a gazdaságnak és a társadalomnak.

Az elnök szerint a kormány a rezsicsökkentéssel hadat üzen a zömében külföldi tulajdonú közüzemi vállalatoknak, ám az ilyen irányú gazdasági nacionalizmus súlyos gazdasági károkat okoz rövid és hosszú távon egyaránt. Hangsúlyozta: a gazdaságilag felelőtlen, differenciálatlan rezsicsökkentés élesen belehasított a közüzemi vállalatok nyereségébe.

A mosonmagyaróvári Aqua kft.-nek tavaly mintegy 250 milliós kiesést okoztak a kormányzati intézkedések. Ezért a cég idei üzleti tervében alig 1 milliós eredményt állított be. Egy újabb rezsicsökkentéssel viszont már veszteséges lesz a cég. Mindez odavezet végül, hogy az állam kénytelen lesz költségvetési támogatást adni ezeknek a vállalatoknak a működésükhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy István: Tovább csökkennek a családok terhei Mosonmagyaróváron is

˝Geotermális erőművet építünk, ami az energia ellátás biztonsága mellett lehetővé teszi a rezsiárak… Tovább olvasom