Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Élőkoncertek, ingyentűzijáték és 18 ezer látogató a fesztiválon

Véget ért az egy héten át tartó idei Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál. A tizenegyedik alkalommal megrendezett kulturális és szórakoztató programsorozat a szervezők becslése szerint mintegy 18 ezer látogatót vonzott.
Böröndi Lajos, a Flesch Károly Kulturális Központ igazgatója szerint rendkívül jó az idei fesztivál visszhangja. A számos élőkoncertnek és kulturális programnak köszönhetően többen vettek részt a fesztiválon, mint az elmúlt években.

– Az elején kicsit bizonytalanok voltunk, hogy a számos változtatást miként fogadják a látogatók. Az igazán nagy csemegék vonzották az embereket. Meglepetésre telt házzal zajlott a fesztiválnyitó, Dolán György multimédiás kiállítása. Zsúfolásig megtelt a Flesch melletti rendezvénysátor a Hooligans együttes élőkoncertjére és ugyancsak telt házas volt a Megasztár döntőseinek műsora. Az idei fesztiválon némileg csökkentettük a helyi előadók produkcióit, ám ezek rendkívül színvonalasak voltak és nagy sikert arattak.

– Úgy tűnik, hogy az embereket már nem vonzzák az úgynevezett „play back" előadások. Sokkal fogékonyabbak az élőkoncertek iránt. Az elmúlt egy hét tapasztalatai is azt mutatják, hogy lényegesen nagyobb érdeklődés kísérte ezeket a programokat. A testvérváros, Somorja bemutatkozása iránt a Magyar utcán sajnos nem volt akkora érdeklődés, annak ellenére, hogy rendkívül színvonalas és érdekes program volt. A hagyományos háromnapos sörfesztivál iránt nem volt lényegesen nagyobb az érdeklődés, mint a korábbi években, noha teljesen ingyenes volt a belépés. Az egyébként gyéren látogatott mosonmagyaróvári filmszínházban a fesztiválhét előadásait összességében közel hétszázan nézték meg – sorolta a számokat Böröndi Lajos.

Az igazgató mindent összevetve elégedett az idei nyári fesztivállal, hiszen mint mondja, számos igazi kulturális csemegével szolgált. A háromnapos sörfesztivál okozott némi kellemetlenséget a városközpontban élőknek, ám a szervezők szerint megértőek és türelmesek voltak a lakók, csupán néhány bejelentés és panasz érkezett hozzájuk ez ügyben.
A fesztivállal kapcsolatban Böröndi Lajos kiemelte a már-már elavult és felújításra szoruló technikai hátteret, ami évek óta visszatérő problémát okoz, ám egyelőre nem jut pénz a korszerűsítésre.

A mintegy 5 millió forintos összköltségvetésű fesztivált az önkormányzat 1,7 millióval támogatta. Az igazgató szerint ebből az összegből három produkció finanszírozására futotta. A fennmaradó összeget támogatásokból, lakossági és vállalkozói felajánlásokból sikerült előteremtenie a kulturális központnak. Az augusztus 20-i, közel félórás látványos tűzijáték lebonyolítását pedig egy újonnan alakult helyi pirotechnikai cég, a Light Pyro Team Hu Kft. egyforintos jelképes összegért vállalta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyök és tévhitek a babaúszásról

„ Egy, kettő, három, négy, forog a malomkerék..." – erre és más kedves gyerekrigmusokra… Tovább olvasom