Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

'Elődeink a lovak közé dobták a gyeplőt'

Mosonmagyaróvár - „Politikai ellenfeleink felébredtek abból a dermedt kábulatból, amit a választási vereség rájuk mért. Megújulni azonban sem a személyekben, sem pedig retorikájukban nem voltak képesek” – jelentette ki dr. Árvay István, a Fidesz–MDF–Labe frakcióvezetője, reagálva a szocialisták és szabad demokraták éves önkormányzatimunka-értékelésére.
Dr. Árvay István, a Fidesz–MDF–Labe frakció vezetője elmondta: frakciójuk nagyon hatékonyan és olajozottan működik.

– Az elmúlt egy év alatt megtaláltuk az arcunkat, biztosítottuk a zökkenőmentes átmenetet, folytattunk minden olyan kezdeményezést, amely előremutató volt és tettük a dolgunkat. Eközben megdöbbentően sok hiányossággal, nehézséggel kellett szembenéznünk. Költségvetési szempontból elődeink szinte a lovak közé dobták a gyeplőt, állandósult a bérhiteligény, nem voltak meg a fejlesztések és felújítások forrásai, pörgött az adósságspirál.

– Vezetői válsággal is szembesülni kellett, amelyet az ellenőrzés hiánya és a rossz személyzeti politika okozott.

– Már az első napokban döntenünk kellett a kórház megmaradását érintő kérdésekben, illetve néhány túltervezett, indokolatlanul magas költségigényű beruházás elhalasztásáról, létszámleépítésről, takarékossági intézkedések bevezetéséről. Ma a stratégiai döntések meghozatalánál a polgármestert és az alpolgármestert négyfős kabinet segíti. Ezzel szemben az előző polgármestert országgyűlési képviselőként hetente akár három napra is lekötötte a nagypolitika. Minden képviselőnk a körzetében végzett munka mellett igyekszik mélyebben is beleásni magát egyes várospolitikai szakterületbe.

– A városnak létérdeke a helyi vállalkozások helyzetbe hozása. Feladatunk a fejlődésüket gátló infrastrukturális elmaradásaink felszámolása, a speciálisan képzett munkaerő biztosítása. Új kereskedelmi és lakóövezetek létrehozásában vállalunk szerepet. Nyitunk a kistérség és a Szigetköz felé.

– A rosszízű fanyalgás érthető ellenzéki politikustársaim részéről, hiszen nem foglalkozunk velük eleget, nem reagálunk minden felvetésükre, nem mutogatunk visszafelé, nem keresünk felelősöket, úgy általában keveset politizálunk, ugyanis erre még nincs elég időnk – hangsúlyozta dr. Árvay István frakcióvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajkáig is járhatnak a pozsonyi buszok

Pozsony, Rajka - A közeli osztrák falvakba – Hainburgba és Wolfstahlba – decemberben már… Tovább olvasom