Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Elnököt váltott a kistérségi tanács

Csütörtökön Árvay Istvánt választották meg a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Tanácsa tagjai elnöknek, miután Nagy István államtitkári kinevezése miatt lemondott e tisztségről.
Tizenegy napirendi pontot vitatott meg csütörtöki ülésén a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Tanácsa. Nagy István – államtitkári kinevezése miatt
– lemondott elnöki tisztéről. A távozó város- és tanácsvezető megköszönte a jelenlevőknek – kiemelten Botos Gábor kistérségi koordinátornak – az elmúlt közel négy esztendő közös munkáját. Megjegyezte: „Egy térség akkor sikeres, ha minden tagja sikeres." Ezért azt javasolta, hogy továbbra is segítsék egymást a települések.

Mivel a korábbiakban is Mosonmagyaróvár adta a társulási tanács elnökét, ezúttal a Lajta-parti város vezetésével júliustól megbízott Árvay Istvánt jelölték – egyedüliként – a kistérségi szövetség élére. A titkos szavazást követően eldőlt: az októberi önkormányzati választásokig Mosonmagyaróvár eddigi gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere ül az elnöki székbe.

Ugyanitt határoztak arról a tagok, hogy szeptembertől Stencinger Noémi veheti át a nyugdíjba vonuló Csendes Ibolya helyét a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ vezetésében.

A találkozón tájékoztató hangzott el a Türr István Képző- és Kutatóintézet képzéseiről, a Karolina Kórház hospice-szolgálatáról, a 2014–2020 közötti területfejlesztési elképzelésekről.

Dr. Csokán Csaba, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője arról beszélt, hogy csütörtökön egyedülálló, átfogó ellenőrzés zajlott a térségben. Így például az autópályán kitereléses akcióval, melynek során migránsokat is fogtak. Ugyanakkor hozzátette: július elsejétől országosan elrendelt akció indul, fokozott ellenőrzésekkel.

Árvay István kérte, a közbiztonság javítása ne csak a közlekedésre terjedjen ki. A kapitányságvezető megjegyezte: a legtöbb balesetet kerékpárosok okozzák, „e mellett nem lehet elmenni".

(Az ülés további döntéseire visszatérünk– a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A béke szigete lesz

A vészkorszak 70. évfordulóján holokauszt-emlékművet adtak át Mosonmagyaróváron. A Mosoni Zsidó… Tovább olvasom