Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Elnökcsere a mozgalmas év után

Átadták a fogyatékosok fogorvosi rendelőjét, vendégül látták a Rotary világelnökét, felkarolták a helyi művészeket és bábáskodtak a mosonmagyaróvári Rotaract megalakulásánál amellett, hogy a célkitűzésként felvállalt jótékonysági munkát is ellátták.

Mozgalmas, pörgős évet zárnak a mosonmagyaróvári rotarysok. Portálunk dr. Csóka Imre soros elnököt – akinek helyét július elsejétől Tukovits Attila veszi át – kérte a szervezet elmúlt egy évének összegzésére.

– Már három évvel korábban megkezdtem a felkészülést az elnökségre, 60 évesen kerültem a Rotary élére. A gazdasági válság új kihívások elé állított. A krízis idején felértékelődik a civil szervezetek szerepe a társadalomban. Míg egyik oldalon azt tapasztaljuk, hogy egyre több a rászorult család, a másik oldalon drasztikusan csökken azok száma, akik segíteni tudnának. A Rotary tagjai belülről látják és igen jól ismerik a válságot. Tudjuk, ki van éppen bajban, kit lehetne megszólítani, hogy segítsen – vallja a leköszönő elnök. Ennek birtokában olyan jelentős projekteket tudtak megvalósítani, mint a fogyatékosok fogorvosi rendelője. Ugyan az eredeti tervekből lefaragtak, de több millió forintos költséggel tavaly adták át a rendelőt, mely egyedülálló a környékünkön. Kortárs Művészeti Panoráma címmel 23 magyar és szlovák művészt karoltak fel. Az alkotók hazánkban és a Felvidéken is több alkalommal bemutatkoztak közös tárlat keretében, de az év végéig még eljutnak Győrújbarátra, Győrbe és Somorjára is.

Dr. Csóka Imre
Dr. Csóka Imre

Az utánpótlásra gondolva megalakult a Rotaract, mely főként helyi egyetemistákat tömörít. A mosonmagyaróvári rotarysok munkájának elismeréseként a szervezet világelnöke magyarországi látogatásakor a Lajta-parti városba is elutazott. Ekkor vehette át tevékenységéért dr. Csóka Imre a Paul Harris-díjat, mely a rotarysok Oscarja.

A leköszönő elnök szerint a nagyprojektek mellett a már hagyományossá vált programokról sem feledkeztek meg: a jótékonysági koncertekről, a forraltbor-árusításról, de szerveztek bált és a Volután is szelték a habokat.

– Bár július 1-jén Mosonmagyaróváron átadom a stafétát, az országos szervezetben három évre a klubszolgálati bizottság elnökévé választottak. A már itt elkezdett, pörgős munkát tartom követendőnek – hangoztatta a karitatív feladatokat szem előtt tartó vállalkozó.


Rotary Mosonmagyaróváron. A Rotary a világ legnagyobb civil szervezete, 200 ország 34 ezer klubjában több mint egymillió rotarista tevékenykedik. A Lajta-parti szervezet 1995-ben alakult 21 taggal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróváron is elmarad a tűzijáték

Elmarad az idei tűzijáték augusztus 20-án Mosonmagyaróváron. Szabó Miklós polgármester elmondta:… Tovább olvasom