Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Élmények és apróbb csalódások

Londonban szombaton megválasztották a világ legszebb lányát. A koronát a török lány, Azra Anin fejére tették. A magyar induló, a jánossomorjai Rozs Renáta nem került a legszebb húsz lány közé.
Rozs Renáta
A viszontagságoktól és botrányoktól sem mentes idei világszépe-választás szombaton alig két órán keresztül tartott. A londoni Alexandra Palace-ban kora délután megrendezett viadalon a török lányt választották meg 2002 legszebbjének. A versenyen magyar részről Rozs Renáta indult, ám a legjobb húsz közé – ugyanúgy, mint a korábban induló többi magyar lánynak – nem sikerült beverekednie magát. A jánossomorjai lány megosztotta kinti tapasztalatait a Kisalfölddel.

„Nem vagyok csalódott"

– A magyar médiában rendkívül kevés hír szivárgott ki a versenyről. Milyen eredményt ért el?
– Sajnos nem sikerült a legjobb húsz közé kerülnöm. Csalódott nem vagyok, hiszen örülök, hogy itt lehettem, élmény volt számomra ez a lehetőség. Olyan helyekre jutottam el – gondolok itt Nigériára –, ahová lehet, hogy soha többé nem mehetek.

Érdemtelenül a húsz legszebb között

Második: Natalie Peralta


Első: Azra Akin
– Hogyan zajlott a döntő?

– Azt kell mondanom, hasonló kapkodás jellemezte, mint az egész megmérettetést. Körülbelül két óra alatt véget ért a verseny. Kétszer vonultunk ki, egyszer csoportosan, egyszer pedig egyenként. Ebből kiválasztották a legszebb húszat. Róluk a Nigériában készült bemutatkozó filmeket lejátszották, s ezután már csak tízen voltak versenyben. Tőlük gyorsan egyet-egyet kérdeztek, s már meg is választották a három legszebbet. Szerintem az első három helyet jogosan adták ennek a három lánynak, ám az első húsz és az első tíz közé sokan érdemtelenül jutottak. Szerintem a bikinis felvonulás azért sok mindent eldöntött volna, ám a végső sorrendet nem befolyásolhatta. A tíztagú zsűrit fotósok és divattervezők alkották.

Harmadik: Marina Mora
„Saját céget alapítok"

– Milyen jutalom járt nektek?
– Semmit nem kaptunk, még egy virágcsokrot sem. Sőt, azt sem tudjuk, a helyezettek milyen díjban részesültek. (A győztes 100 ezer fontot kapott – A szerk.) Sajnos Magyarországról is kevés támogatást kaptam. Azt sem közölték, hányan szavaztak rám SMS-ben, s ez mennyiben befolyásolta a végeredményt. Összességében eseménydúsnak érzem az elmúlt egy hónapot, s főleg Nigériában nagyon jól éreztem magam.

– Hogyan tovább?
– Hétfőn indulok haza, már nagyon hiányzik a családom s a barátom. Az élet megy tovább, gondolom, rendezvényekre hívnak majd, estélyekre kell járnom. Sőt, nagyszabású tervem is van: barátommal egy saját céget alapítunk, ez tölti ki az időmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt dr. Timaffy László

Nyolcvanhét éves korában elhunyt dr. Timaffy László néprajztudós és társadalomkutató, akinek gazdag… Tovább olvasom