Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Elmaradt utazás – Csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség az ügyben

Hiába pakoltak be azok az utasok, akik egy háromnapos belföldi kirándulásra készülődtek. Múlt péntektől tervezett utazásuk ugyanúgy meghiúsult, mint az ugyanazon szervezőnek befizetett június közepi erdélyi útjuk. A rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben.
 Erdélybe szeretett volna látogatni egy nagybusznyi utas, akik közül többen már tavaly befizették az utazást. Miután a kirándulás meghiúsult, most a pénzüket követelik vissza a szervezőtől. A rendőrség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja: történt-e bűncselekmény – írtuk a Kisalföld június 14-i számában. Az akkor megkérdezettek közül volt olyan is, akinek több mint 180 ezer forintjával tartozott az utazás szervezője, egy mosonmagyaróvári klub mintegy két éve megválasztott elnöke.

Múlt pénteken egy háromnapos belföldi útra indult volna egy újabb nagybusznyi ember, ugyanazon személy szervezésében. Sokan közülük – a kudarcba fulladt erdélyi utazás után – ismét hiába csomagoltak össze.
– Idén léptem be a klubba. Az éves tagdíj mellett áprilisban kifizettem a háromnapos belföldi utazás 15 ezer forintos díját is, melyről egy számlát kaptam aláírással, bélyegző nélkül. Ópusztaszer mellett Szeged és Makó meglátogatása szerepelt a programban, a Feszty-körképet és egy szabadtéri színházi előadást is megtekintettünk volna – vezeti be az ismét csúfosan végződött történetet egy neve elhallgatását kérő nyugdíjas. A korábban az egészségügyben dolgozó asszony arról is beszámolt, hogy az utazás szervezője az elmaradt erdélyi kirándulás után is „teljesen biztosan állította, hogy a belföldi utazást az nem érinti". Múlt csütörtökig úgy tudták az utasok, hogy pénteken hajnali ötkor indul majd a busz Ópusztaszerre, ezt közben a szervező délelőtt 10 órára változtatta. A nagybusznyi utas azóta sem indult el.

Egy ugyancsak a neve elhallgatását kérő nyugdíjas asszony férjével együtt utazott volna Erdélybe és a háromnapos belföldi kirándulásra is. A nő szerint a szervező nekik 110 ezer forinttal tartozik, ők ugyanis a két említett utazás mellett színházbérletre is befizettek. Az asszony még hozzáfűzte: feljelentést tesznek az ügyben a rendőrségen.

Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya csalás megalapozott gyanúja kapcsán nyomoz ebben az ügyben.

Telefonon kerestük a klubvezetőt, ő az ügy lezárultáig nem kíván nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 11. Contar 2012. augusztus 07. 09:40
  „Az lesz az, már az oldaluk sem müxik!”
 • 10. nagy_greg 2012. augusztus 05. 06:08
  „TravelKing?”
 • 9. nagy_greg 2012. augusztus 05. 06:07
  „Csak nem a TravelKing??? Az Istvan nagyon sok embert atba$Zott!”
 • 8. menyus76 2012. augusztus 04. 07:13
  „ez így van mosolyával gyilkol le:)) azzal be hálozza ez embereket”
 • 7. pancser 2012. augusztus 03. 16:44
  „A szélhámosok, az átverősök mindig kedvesek, aranyosak. Sokkal inkább nézd meg az előzményeket, ha idegen meg ne higgy a mosolynak, hanem légy éber!”
 • 6. 41 2012. augusztus 03. 14:07
  „fantocci:Nem lepődöm meg a hölgy kilétén,minek után egy munkahelyen dolgozunk,(ami meglepő,hogy erre képes volt).A befizetések határidejéről nem tudtam,így más képet kapunk az esetről.Bízzatok benne,hogy valamilyen úton-módon visszakapjátok a pénzeteket.Számomra az okoz döbbenetet,hogy bizalmi állás a "miénk",az ilyen személyek miatt veszítünk jó hírünkből.Még szerencse,hogy ritkán fordul elő.Egyébként remélem olvassa a hozzászólásokat,most a "kolléganőhöz "szólnék.Nincs az a probléma,elkeseredés,kilátástalanság a világon,ami erre a cselekedetre kényszeríthetne.Saját munkatársaidat,más idegen embereket károsítottál meg,kihasználva jóhiszeműségüket.Ők bíztak benned,valószínű segítséget is kaptál volna a "mi" kis közösségünktől.Nem jól döntöttél,remélem már tudod.”
 • 5. geszti47 2012. augusztus 03. 13:56
  „Sajnos mi is áldozata lettünk ennek azun. "erdélyi kirándulásnak", azóta is várjuk a pénzünket, de csak időpontokat kaptunk ettől a "kedvesnek" titulált hölgyről. Kiváncsian várjuk, hogy a hivatalosan megtett intézkedésünk milyen eredményre vezet. Ma már odáig jutottunk, hogy még csak a telefonhívásainkat sem veszi fel, ez már minden képzeletet felül múl :(((((”
 • 4. fantocci 2012. augusztus 03. 10:20
  „41.
  A befizetések sajnos egyszerre történtek,csak a kirándulások időpontja volt máskor.Szóval mire kiderült h az egyik kirándulás elmaradt a másik csoport már befizetett.Egyébként nem árubemutatós kirándulás volt,és biztosan sokan meglepődnének ha tudnák kiről van szó,és hogy ráadásul hol dolgozik,vagy remélhetőleg már csak dolgozott.De sajnos ez már azokon akik befizettek nem segit.”
 • 3. RickCartman 2012. augusztus 02. 22:46
  „szeretném én is sajnálni őket, de inkább szomorú, hogy még mindig vannak olyanok, akik bedőlnek az efféle csalóknak - tessék előbb utánanézni az ilyen "egy mosonmagyaróvári klub mintegy két éve megválasztott elnöke" által szervezett "utazásoknak, a "klubnak", a szervezőnek, mielőtt egy forintot is ki tetszenek fizetni
  másrészt: hiába csábító az ilyen "klub" olcsó akciója, sírás lesz annak a vége; ha rendesen akar valaki utazni, hivatalos irodával tegye, értsék már meg végre a Zemberek: ingyen ebéd nincsen!”
 • 2. marianna1211 2012. augusztus 02. 14:50
  „Ezek minden valószínűség szerint a nyugdíjas kirándultatós árubemutatósok voltak. Úgy látszik, az a bolt már nem megy olyan jól, váltani kellett.”
 • 1. 41 2012. augusztus 02. 11:24
  „"Ugyanazon személy szervezésében-a kudarcba fulladt erdélyi utazás után."Nos ez a lényeg azt hiszem.Ha valaki egyszer már átvert,hát ugyan nem bíznék meg benne.Mondanám,hogy sajnálom Őket,de ....Szerintem ha jövőre a hölgy szervez valamit,ismét fizessenek neki,hátha eljutnak végre valahová,vagy nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidéki hangulat a városközpontban

Mosonmagyaróvár: a Károly utcai egyik panelház előtt épült, vidéki hangulatot idéző kiskert az… Tovább olvasom