Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Ellopták a betegek adatait

Feltörték Budapesten a rákkutatásban végzett tevékenységéért Nemzetközi Béke-díjjal kitüntetett dr. Dávid Tamás sportkocsiját, s amit elloptak belőle, azzal sok ezer embert károsítanak jóvátehetetlenül.
Budapesten, a Petőfi hídhoz közeli Fővám téren parkolt dr. Dávid Tamás sportkocsija. Rengeteg más járművel együtt, amelyeknek gazdái a Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen rendezett, a kormány által támogatott ülésen, és az azt követő fogadáson voltak hivatalosak. Amikor a Nemzetközi Béke-díjjal kitüntetett Dávid doktor éjszaka a kocsijához ment, feltörve találta. Minden ellophatót, a csomagtartójából a ruhaneműjét bőröndöstől, még a rágógumit is elvitte a betörő. De nem ezeket fájlalja a károsult.
– Az autó vezetőülése alá tettem a legrosszabbra is készülve azt a vastag kötetet, amelyik a Magyarországon az utolsó tíz évben kezelt daganatos betegek adatait tartalmazta, a kór leírásától kezdve az alkalmazott kezelésekig. Hihetetlen érték számomra, a magyar gyó-

gyászat számára, és természetesen a kötetben szereplők számára. A könyvben voltak azoknak a kutatótársaimnak az adatai is, akikkel a világban kapcsolatot tartok.
– Regényes a kötet sorsa – mondta el a rákkutató. – Egyszer már hasonló módon ellopták tőlem. Akkor szerencsém volt, három hónappal később egy fiatalember kuka mellé dobva találta meg és visszajuttatta. A könyvben, mindjárt az elején ott van az elérhetőségem is. Most is bizakodom, hogy visszakerül hozzám.
Dr. Dávid Tamás munkája a régióhoz is kötődik, tevékenységéről, kutatómunkájáról lapunk többször beszámolt a közelmúltban (Rák elleni tea az őserdőből – 2003. április 4.; Nem csodaszer, de jótékony – október 9.; A lébényi professzor előadása Ecuadorban – november 24.).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki tünteti el a vörösiszapot?

A város középtávú környezetvédelmi programját legutóbbi ülésén fogadta el a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom