Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Ellopott és megrongált műrendőrök a Szigetközben is

Győr-Moson-Sopron - Szinte minden településről ellopták, „jobb esetben" megcsonkították vagy lefejezték a forgalomlassító farost rendőrt. Pedig – baleset-megelőző szerepe mellett – a települések számára nem is volt olcsó a beszerzésük: darabjuk nyolcvannégyezer forintba került.
Kétségkívül Polányi Ákos a megye legkeresettebb embere: már legalább „negyven helyről ellopták": ő ugyanis az utak mentére felállított farost rendőrhöz adta arcát.

Az Országos Bűnmegelőzési Központ pályázatán még 2006-ban nyert közel négymillió forintot a győri kistérségi társulás, melyhez két és fél milliós önerőt vállalt. Az utak bekamerázására költött összeg mellett kétmillióért farostlemezből készítették el a forgalomlassító rendőröket. A győri kistérségben huszonhárom műrendőrt „állítottak" forgalomba.

Harminc centiméteres betonalapra bilincselték a „járőrt", ám már az első időszakban is jó néhány helyen megrongálták azokat.

Mivel rendőr nem vállalta az arcát a feladathoz, ezért egy győri banki alkalmazott, Polányi Ákos vállalta a beöltözést, mivel állítása szerint a jó ügy mellé szeretett volna állni.

Sárkány Péter, a győri kistérségi társulás menedzsere a Kisalföldnek elmondta: a mosonmagyaróvári kistérséggel tavaly áprilisban kötöttek szerződést: összesen tíz farost rendőrt rendeltek, darabjuk nyolcvannégyezer forintba került. „Egyet mi is vásároltunk, a Darnózseli felől érkező autósokat fogadta ez a forgalomlassító. Sajnos azóta tokkal-vonóval együtt ellopták. Feljelentést tettünk, a rendőrség azóta lezárta a nyomozást, a tettest nem sikerült elkapni" – mondta Majthényi Tamás halászi polgármester.

A vandálok Dunakilitin a fejét...
A vandálok Dunakilitin a fejét...

...Győrladaméron a kezét törték le a forgalomlassító farost rendőrnek. Fotók: Cséfalvay Attila
...Győrladaméron a kezét törték le a forgalomlassító farost rendőrnek. Fotók: Cséfalvay Attila


Ugyanez a helyzet a legtöbb településen: hiába költöttek
százezre(ke)t a balesetek elkerülésére, jó néhány vandál heccből megcsonkítja vagy ellopja a forgalomlassítókat. Az még inkább csak vicces, ha bajuszt rajzolnak neki (magyar rendőr bajusz nélkül, valljuk be, nem is az igazi), ám Győrladaméron a kezét törték le, Dunakilitin a fejét. „A győri kistérség huszonhárom települése közül volt, amelyik egyet, más kettőt vagy hármat rendelt: összesen közel ötven darabot osztottunk szét. Ebből jó, ha tíz maradt az utak mellett. Több polgármester feljelentést tett, s rengetegszer voltam már a rendőrségen jegyzőkönyvfelvételen. Egyetlen esetről tudok, amikor meglett az elkövető: az egyik településen a polgármester tudta, hogy ki vihette el, s napokkal később épségben visszakerült a helyére. Azóta azonban ismét ellopták..." – mondta Sárkány Péter. 

Olvasóink írták

 • 7. matriné 2008. július 28. 10:07
  „Kedves "Szikla" olvasótársam! Nem tehetek róla,hogy egy barom így akar lejáratni! Biztos sokszor beletrafáltam az kis üzleteibe!vagy a vallási révületét sértettem meg, de lehet,hogy nem képes a fáról lekászálódni ezért aljas mód "matriné"-zik! Persze ez az utólsó,hogy ezt a nikket használom! Legyen vele ez a bunkó boldog.”
 • 6. L.Zsolt 2008. július 27. 18:57
  „Gyurcsány és bandája teljesen lezüllesztette a rendőrséget!Itt magyarokat vernek véresre az utcákon a rendőrök pesten,s a magyarokat gyűlölő cigányokat védik!Azért az az általános vélekedés hogy az megy rendőrnek aki nem akar dolgozni.Az ilyen táblákat mindaddig megrongálják ameddig nincs tekintélye a lakosság körében a rendőrségnek!Sok helyen a Magyar Gárda védi a fehér magyarokat a kissebbségiek ellen.Akkor meg minek van a rendőrség?”
 • 5. Szikla 2008. július 27. 17:32
  „matriné!!!
  Gratulálok nagyon sok eszed van !!!!!!!!!!!!!!!
  Ne adja isten hogy egyszer egy ilyen tábla hiánya végett gázoljanak el.
  És ha ilyen erős vagy hogy egy farost rendőrt ketté tudsz törni akkor már itt az idő hogy próbálkozz egy igazival!!!!!!!!!!!!”
 • 4. matriné 2008. július 26. 05:13
  „Minek ezek? én is kettétörném őket!”
 • 3. 84000??? 2008. július 25. 11:34
  „Ember nagyságú farost lemez és 84ezer forint???
  Itt valaki megint jól kaszált, mint mindig”
 • 2. Lacikó 2008. július 24. 20:47
  „Az igaziakat kellene kiállítani,azok el tudnának futni.Már amelyik tud futni.”
 • 1. matriné 2008. július 24. 07:15
  „Ha fémből készülnének már rég ellopták volna őket! Miért nem értéktelen műanyagból készítik az még is csak időállóbb mint a farost! Lehet,hogy olcsóbb is lenne! Habár Ez itt Magyarország ahol menő az árdrágítás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgoznak a levéli árkok felújításán

Levél: Levélen nemcsak gazosak a vizesárkok, hanem omlanak össze! Jó lenne, ha erre költenének… Tovább olvasom