Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Ellenőrzés a megelőzésért

A kerékpáros-balesetek megelőzése érdekében ellenőrzik fokozottan a bicikliseket a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai.

Az akció során elsősorban a megváltozott közlekedési körülményekre – a rossz látási viszonyokra, csúszós, nedves útfelületre – próbálják felhívni a kerékpárosok figyelmét. Az ellenőrzések szükségességét támasztja alá a közelmúltban Mosonmagyaróváron történt két súlyos biciklisbaleset is. Az egyik esetben a Károly utcán haladt egy kerékpáros, amikor a Vízpart utcához érve balra nagy ívben akart bekanyarodni. A biciklis azonban nem vette észre, hogy egy személyautó már az előzésébe kezdett, így az elütötte. A baleset során a kerékpáros nő súlyos sérüléseket szenvedett. A másik esetben egy biciklis szabálytalanul hajtott ki a Serényi kapu alól a Fő utcára, ahol elütött egy gyalogost, akinek a balesetben eltört a csuklója.

Sajnos jellemző, hogy sokan nem kapcsolják be a lámpát sötétedés után vagy egyáltalán nincs felszerelve világítóberendezés a kerékpárra.
Az ellenőrzés-sorozat eddigi tapasztalatairól Hoferik Natália zászlós elmondta: kirívó szabálytalansággal szerencsére eddig nem találkoztak az akció során. Sajnos jellemző azonban, hogy sokan nem kapcsolják be a lámpát sötétedés után vagy egyáltalán nincs felszerelve világítóberendezés a kerékpárra. Ritkábban ugyan, de volt olyan eset is, amikor a biciklis lakott területen kívül, sötétben vagy rossz látási körülmények közt nem viselte a láthatósági mellényt. A zászlós hozzátette: az akció során nem csupán a kerékpárok felszerelését ellenőrzik, a biciklisek szabályos közlekedésére is kiemelt figyelmet fordítanak. Így például fokozottan figyelnek azokra, akik szabálytalanul, a kerékpáron ülve hajtanak át a kijelölt gyalogátkelőn. Emiatt történtek már balesetek az elmúlt időszakban a környéken.

Olvasóink írták

  • 2. SISI 2009. november 30. 17:54
    „Reggel 5-6 között a Hanság utca végén lehet látni kirívó eseteket . Ködben semmilyen világítás és prizma nélkül játszanak néhányan az életükkel . Az autós csak reménykedhet , ha a szembejövőtől észreveszi . Pár forintért ( villogó lámpa ) kockáztassák a testi épségüket .”
  • 1. sicc 2009. november 30. 14:59
    „A mosoni temetőnél temetések végén a bácsik , nénik életveszélyes manővereket csinálnak az Aranyossziget utcán biciklin! Csodálom , hogy ott még nem ütöttek el senkit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvéri összefogással épült fel a Királyság Terem

Három hónap alatt, önkéntesek munkájából, világméretű testvéri összefogással épült fel a Jehova… Tovább olvasom