Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Elköltöznek a gyermekorvosok

Négy gyermekorvosi rendelőt alakított ki mintegy 38 millió forintból az önkormányzat Mosonmagyaróváron, a Szent István király úti egykori bank épületében. A doktorok hétfőtől fogadják kis betegeiket az új helyen.
A Szent István király úti egykori bank épületében hétfőtől kezdik meg a rendelésüket a mosonmagyaróvári gyermekorvosok, illetve védőnők. Az egészségügyi intézmény átköltözése több okból is esedékessé vált. A gyermekorvosoknak eddig helyet adó Kórház utcai rendelőt évtizedekkel ezelőtt, a Kórház építésekor felvonulási épületként emelték. Az ideiglenes építménynek szánt ingatlant nemcsak a leromlott állapota miatt kell kiüríteni, hanem a Kórház-rekonstrukció során itt alakítják ki az intézmény gépjárműparkolóját. Ezen felül az önkormányzat így biztosítani tudja az „egy orvos, egy rendelő" elvet. Ennek köszönhetően a városban praktizáló öt gyermekorvos mindegyike önállóan dolgozhat, biztosítva ezzel a rendelők privatizációjának lehetőségét.
Amint azt Botos Gábor önkormányzati főtanácsos lapunknak elmondta: az október elején kezdődött gyors munkálatok során a 340 négyzetméteres épületben négy rendelőt alakítottak ki, a hozzájuk tartozó várókkal és kiszolgálólétesítményekkel, valamint két védőnői tanácsadó helyiséggel. A kivitelezés során különösebb belső átépítésre nem volt szükség, ám a több mint húsz centiméter falvastagságú páncélterem elbontása óriási munkát jelentett, az épületben lakóktól pedig nem kevés türelmet követelt. A lakók bosszúságát azonban némiképp enyhíti, hogy a rendelők kialakításával együtt kicserélték a lépcsőház régi vasajtaját, valamint rendbe tették az épület környékét. Ez a tereprendezés egyébként a Frankel-lakótelep teljes környezetrekonstrukciójának kezdete.
Az egykori pénzintézet átépítése 24 millió forintjába került az önkormányzatnak, a környezet kialakítása pedig további 14 milliót követelt. Ehhez jönnek továbbá a bútorok, felszerelések és különböző orvosi eszközök beszerzési költségei is.

Rendelési idők

A Szent István király úti új létesítményben dr. Kismarton Mária (576-842, 576-843) hétfőn és délután 1-től 4 óráig, kedden és szerdán délelőtt 9-től 12 óráig, csütörtökön délután 1-től 4-ig, pénteken délelőtt 10 órától délután 1-ig rendel. Csecsemő-tanácsadást kedden délután 1-től 3-ig, csütörtökön délelőtt 9-től 11-ig tart.
Dr. Pénzes Dóra (576-101, 576-102) hétfőn reggel 8-tól 11-ig, kedden és szerdán délután 1-től 4-ig, csütörtökön és pénteken reggel 8-tól 11 óráig rendel. Csecsemő-tanácsadást hétfőn délután 1-től 3-ig, illetve szerdán délelőtt 9-től 11 óráig tart.
Dr. Váradi Gertrúd (555-591, 555-592) hétfőn és kedden délután 1-től 4-ig, szerdán és csütörtökön reggel 8-tól 11-ig, pénteken délután 1-től 4 óráig rendel. Csecsemő-tanácsadást hétfőn délelőtt 9-től 11-ig, szerdán délután 1-től 3 óráig tart.
Dr. Szabó Lívia (576-840, 576-841) hétfőn reggel 8-tól fél 10-ig, kedden fél 11-től délig, szerdán délelőtt 11-től fél 1-ig, csütörtökön és pénteken reggel 8-tól fél 10-ig rendel. Csecsemő-tanácsadást kedden reggel 8-tól 11-ig tart.
A mosoni rendelőben (Laktanya köz 4.) hétfőn délelőtt 11-től fél 1-ig, kedden és szerdán délután 2-től fél 4-ig, csütörtökön és pénteken délelőtt 11-től fél 1-ig várja a betegeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulcsunk sem volt az istállóhoz

A dunaszigeti egykori téeszépület tulajdonosa – ahol a bérlők illegális szeszpalackozót… Tovább olvasom