Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Elkezdték a víztorony belső felújítását

A területnövekedéssel, az integrációval az Aqua kft. elérte az új víziközműtörvényben elvárt cégméretet – tájékoztatta a Kisalföldet Leitner László ügyvezető igazgató.
– Az Aqua kft. intenzív területi növekedése 2012 elején fejeződött be: másfél év alatt a létszámunk és az árbevételünk is a duplájára nőtt – hangsúlyozta Leitner László, a víziközmű-szolgáltató cég ügyvezető igazgatója.
Az Aqua idén többek közt egységesítette ügyfélszolgálatainak szolgáltatásait. Az újonnan átvett területeken a felméréseket követően fejlesztésekbe kezdtek, mindezt az ügyfelek zökkenőmentes kiszolgálása mellett. Hogyan tud megfelelni a vállalkozás az új víziközműtörvénynek? – erről is kérdeztük a szolgáltató cég vezetőjét.

– Az eredetileg hasonló méretű víziközmű-szolgáltató cégek között kuriózumnak számítunk, hiszen a területnövekedéssel, az integrációval mi már elértük a törvényben elvárt cégméretet. Ezzel az elsők között tettünk eleget a törvény elvárásainak. A hasonló méretű vizes cégek napjainkban keresik a helyüket. Mi már azzal foglalkozunk, hogy a törvényt hogyan lehet a lehető legjobban betartani, értelmezni. Arra koncentrálunk, hogy a fejlesztéseinket az újonnan jelentkező terhek ellenére is meg tudjuk valósítani, hogy biztonságosan működtethessük az ivóvíz- és szennyvízhálózatot és szolgáljuk ki a fogyasztóinkat – fogalmazott Leitner László.

Azon kérdésünkre, miszerint a második Matolcsy-csomagban felvetődött a vezetékek (így a víz- és a csatorna- is) nyomvonala után méterenként fizetendő 100 forintos víziközműadó, Leitner László annyit válaszolt, hogy ebben az ügyben nagyon sok egymásnak ellentmondó információ látott napvilágot. Konkrétum azonban még nincs, így egyelőre felelősséggel nem lehet e témában nyilatkozni.


Kifejtette azt is: céljuk, hogy a szennyvíztelep-beruházással a környezetvédelmet tovább erősítsék, a Szigetközi Friss Víz palackozását és forgalmazását sikerre vigyék.

Idén több mint háromszázmillió forintból fejlesztett az Aqua kft. A víziközmű-szolgáltató cég ügyvezető igazgatója, Leitner László.
Idén több mint háromszázmillió forintból fejlesztett az Aqua kft.

– A rendszerek jó állapotban tartása mindenki közös érdeke, hiszen egy ilyet lényegesen költséghatékonyabban lehet üzemeltetni, ezáltal a díjakat sem kell az égig emelni – vette át a szót Csapó Imre, az Aqua Szolgáltató Kft. főmérnöke. Elmondta, hogy a szolgáltató idén több mint 300 millió forint beruházást valósít meg. Ennek része a gépbeszerzés (például csatornatisztító gépjármű, szivattyúk és egyéb gépészeti berendezések) ugyanúgy, mint a meglévő vezetékek cseréje vagy műtárgyak felújítása.
Idén elkezdődött a mosonmagyaróvári víztorony felújítása. Egyelőre a fogyasztók számára nem látható és nem látványos belső munkákat végezték el a cég munkatársai, a tervek szerint azonban az elkövetkező 1–2 évben a torony kívülről is megújulhat. A feketeerdői vízműtelepen tavaly elkezdődött, idén pedig befejeződött a gépészeti berendezések vezérlésének átalakítása, mellyel energiamegtakarítást érnek el. A cég a tevékenységi területéhez tartozó majd valamennyi településen végzett kisebb-nagyobb felújításokat idén.

Olvasóink írták

  • 1. 01010 2012. november 07. 21:16
    „"Idén elkezdődött a mosonmagyaróvári víztorony felújítása."
    Akkor a tározó kertészet felőli oldalán látható rozsdafoltnál /csíknál / nem lesz idén jégcsap :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Migránsokat fogtak Hegyeshalomnál és Sopronban is

A Készenléti Rendőrség megyei járőrei 2012. november 05-én délután az M1 autópálya hegyeshalmi… Tovább olvasom