Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Elkezdődött a Kálnoki-Duna-ág rehabilitációja

Halászi önkormányzata idén 270 millió forintból gazdálkodhat. A költségvetés egyelőre fedezi a közalkalmazotti bérnövekedésből adódó terheket, ami meghaladja a 40 milliót, ám mindez gátat szab a fejlesztéseknek.
Majthényi Tamás polgármester
Halászi képviselő-testülete elfogadta a település idei költségvetését és meghatározta a feladatokat. Majthényi Tamás polgármester ezek közül elsőként az utóbbi években a közintézmények fejlesztése és rekonstrukciója miatt kissé háttérbe szorult útfelújításokat említette. Elmondta: idén két utca felújítását tervezik a lakosság bevonásával.

Ezenkívül renoválják a ravatalozót, az épület vizesedik, vakolata málladozik. A napokban is zajló fakivágások után edzőpályát alakítanak ki a futballpálya mögötti területen. Szeretnék elkezdeni a Duna-parti sétány kialakítását és nagy hangsúlyt fektetnek a közterületek parkosítására, virágosítására. Az önkormányzat márciustól három közmunkást alkalmaz, akik nagyobbrészt faluszépítő feladatokat kapnak. Egy már meglévő székely kapu elhelyezését is tervezik. Ezen túl szorosabbra kívánják fűzni az erdélyi és szlovákiai testvértelepüléseikkel a kapcsolatot.

Az önkormányzat idén a civil szervezetek számára 4 millió forintos pályázati alapot különített el. A testület a március eleji ülésén dönt az összegek odaítéléséről. Elkezdődött a Kálnoki-Duna-ág rehabilitációja. Látványos munka jelenleg Halászi térségében folyik, a munkálatok Máriakálnok, Kimle és Halászi önkormányzatával közösen bonyolódnak. A polgármester úgy véli, központilag elvonják a régiótól a támogatási lehetőségeket, a fejlettnek minősülő térség pályázati lehetőségei beszűkülnek. Az idei év terveit, egy, a még tavaly realizált iparűzésiadó-növekménynek köszönhetően, nem fenyegeti veszély, de egyre nehezebb lesz a továbblépés.

A pályázati lehetőségeket állandóan figyelik.
A település ipari tevékenységet folytató vállalkozásai stabilak, a gyakran emlegetett kötöttárugyár kft. is megtartja munkatársait és a gépesített szabászati tevékenységét fejleszti. Az önkormányzat segítségével a téesz ipari terület kialakítására kapott lehetőséget. A területen már elkezdődött egy vakolatot előállító vállalkozás építése, s fejlesztési tervei vannak a Söke-Hungária Kft.-nek is.

Kapcsolódó cikkek >>

Mosonmagyaróvár: elmaradó intézményfelújítások (2003-02-28) >>
Dunamenti Nemzeti Park: Az érdek közös (2003-02-19) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gátat vetnek az utazó bűnözésnek

A bűnözést és a közlekedési balesetek számát is jelentős mértékben sikerült visszaszorítania a… Tovább olvasom