Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Elkészült a városközpont rehabilitációja

Jó minőségben és határidőre megvalósult a beruházás minden eleme – jelentette ki Árvay István alpolgármester a "mosoni városközpont funkcióbővítő rehabilitációja" elnevezésű projekt tegnapi zárórendezvényén.

Árvay István a beruházás gazdasági szerepére világított rá. – A piac bővítése közvetlen gazdasági célt szolgált, míg a környezet rendbetétele a városrész gazdasági pontenciálját erősíti – fogalmazott a városvezető.

A beruházásról Bella Sándor projektmenedzser, a Movinnov Kft. ügyvezetője elmondta: a 725 milliós projekthez a város 502 millió forint uniós támogatást kapott. A mosoni belváros zöldterületét jelentő Kápolna tér felújításának célja a piaci funkció erősítése, a zöldterület védelme, minőségi felújítása, a meglévő gyalogos-úthálózat korszerűsítése és egységes köztéri felszerelések elhelyezése volt.

Az Erzsébet téren egy hangulatos, hagyományokat is őrző, kisvárosi főteret alakítottak ki, amely méltó a mosoni városrész központi szerepet betöltő feladatához. Az átépített terület leglátványosabb eleme az Erzsébet téri nagyméretű szökőkút.

Összesen 8800 négyzetméter burkolat, 2700 négyzetméter zöldfelület készült el. Ötvenkilenc fát, illetve több mint 4 ezer növényt ültettek el. A biztonságra tizenhat kamera ügyel, folyamatosan figyelve a területet.

A Fehér Ló Közösségi Ház földszintjén 100 négyzetméteren új közösségi terek jöttek létre. Az épület alatti hangulatos pince és a homlokzata szintén teljesen megújult. Az önkormányzati ügyfélfogadó tér a felújítás mellett egyúttal új bútorzatot is kapott.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2011. november 22. 13:14
    „A tér tényleg szép, de a minőség megítélésére szerintem még várni kell. A díszburkolat apró bazaltkockái sok helyen elég hézagosan (spórolósan) vannak lerakva, a köztes rész apró kőzuzalékkal van kitöltve, ami nem valami tartósan rögzíti a diszburkolatot, a bazaltkockák könnyen kimozdulnak a helyükről, sok helyen már felszedhetők, elvihetők. Kíváncsi vagyok, hogy jövő ilyenkor milyen lesz a tér állapota.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasegyetem Mosonmagyaróváron is

Zsúfolásig megtelt az egyetemi kar biotechnológiai oktató- és bemutatóközpontjának auditóriuma a… Tovább olvasom