Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Elkészült a támogatott fűtött teniszpálya

A magánteniszpályhoz többmilliós támogatást adott a város is.
Ennek fejében hetente hat-nyolc fős csoportokban mintegy harminc gyermekkel foglalkoznak itt az Ujhelyi- és a piarista iskolákból.

Egyre több diák kap kedvet a teniszhez – tudjuk meg Kovács Miklós, az Óvár Építők Sport Klub edzőjétől. A szakember elmondta: a klub a mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskolával nyolc éve csatlakozott az országos miniteniszprogramhoz. Tavaly óta már a piarista iskola is részese ennek. A készségfejlesztő órák során a két iskola diákjainak mozgáskoordiná-
cióját fejlesztik játékosan. Ez a program egyébként a klub utánpótlását is biztosítja. Az Ujhelyi-iskolában egy óvodás csoport is ismerkedik a tenisz alapjaival.

– Sokáig gondot jelentett, hogy nem volt önálló sportlétesítménye a klubunknak. Az iskolákban csak délután 4 után tudtunk termet bérelni vagy éppen vidéki sportcsarnokokban edzettük fiataljainkat. Néhány hete a Mosoni-Duna-parton elkészült egy fűtött teniszsátor, ennek a lehetőségnek nagyon örülünk. Az ötmillió forintos önkormányzati támogatásnak köszönhetően itt hetente hat-nyolc fős csoportokban mintegy harminc gyermekkel foglalkozunk az Ujhelyi- és a piarista iskolákból. Számukra a belépő ingyenes. Tervezzük, hogy a testnevelésórák keretében a teniszsátorban bemutatót tartunk az általános iskoláknak – foglalta össze Kovács Miklós. A klub munkáját jelenleg három edző segíti két pályán, ugyanis továbbra is bérlik az egyetemi csarnokot. 

Kovács Miklós: A teniszsátorban ingyenesen foglalkozunk harminc diákkal az Ujhelyi- és a piarista iskolákból.
Kovács Miklós: A teniszsátorban ingyenesen foglalkozunk harminc diákkal az Ujhelyi- és a piarista iskolákból.

Olvasóink írták

  • 2. laca1899 2012. február 07. 19:26
    „miért nem lehet ezt focipályával megcsinálni a városban? miért nem lehet egy felfújható sátor télen a báger vagy a mite pályán a műfüvön, vagy esetleg a "szabadidő" pályán a károly úton?”
  • 1. Alex64 2012. február 07. 18:17
    „Nagyon jó ötletnek tartom. Olyan gyereknek is elérhető a sport akinek anyagi lehetősége másképpen nem tenné lehetővé. Inkább ilyenre kerüljön pénz mint mint az ingyenélőknek”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistérség: tárgyalnak a költségvetésről is

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás tagjai szerda délelőtt 9 órakor a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom