Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Elkészült a kerékpárút

Mosonmagyaróvár - Elkészült a közelmúltban az új kerékpárútszakasz Mosonmagyaróváron. Létesítését az indokolta, hogy a kórház–Ad Flexum Üzletház előtti csomópontban meglehetősen körülményes volt a közlekedés.

Az újonnan elkészült etap az említett csomópont kerékpáros forgalmát hivatott biztonságos körülmények között levezetni. Az aszfaltcsík a Kossuth Lajos és a Bakó utca találkozásától indul, az előbbi forgalmát csak 50 méteres szakaszon érinti. A Bakó utcában a járda szélesítésével kétirányú, a gyalogos és kerékpáros közlekedést egyaránt kiszolgáló burkolatot hoztak létre. A Bakó utcáról a Szent István király úton keresztülvezetve a biciklisek a mostani járda nyomvonalán, ennek szélesítése, illetve átépítése révén haladhatnak el a Bolyai-iskola, illetve a Karolina Kórház mellett. A rendelőintézet előtti parkolót kívülről megkerülve, a Magyar utcai kerékpárúthoz csatlakozik az új út.

Ellenkező irányban a sétálóutca felől a már meglévő nyomvonalon a Régi vámház téren keresztül, majd a Bolyai-iskola előtt lehet kerekezni. Az Ad Flexum Üzletház előtt a jelzőlámpánál áthajtva a Szent István király úton haladhatnak tovább a biciklisek, onnan a Bakó utcába, majd a Kossuth Lajos utcába térnek vissza.

A munkaterület átadás-átvétele április elején történt meg, a kivitelezési munkálatok a közelmúltban fejeződtek be. Az építkezés összköltsége 19 millió forint volt, amiből 13 milliót pályázati pénzből, 6 milliót pedig önerőből fedezett a város. Az önkormányzat jövőbeni tervei között szerepel egy városközponti kerékpárút, illetve egy, a mosoni és magyaróvári városrészeket összekötő kerékpárút létesítése is.

Olvasóink írták

 • 10. Imcsi 2009. augusztus 25. 15:29
  „Mosonmagyaróvár közlekedése nem véletlenül kapott citrom-díjat nem régiben! Pedig akkor ez még meg sem volt!”
 • 9. hunter111 2009. augusztus 23. 10:41
  „Ezért vannak a jólfizetett önkormányzati szakemberek hogy az ilyen parádés terveket kitalálják.A másik "okos" meg az a müszaki szakember aki ezt átveszi.Az ilyen ökör megoldásokért átvehetnék a marhasági érdemrendet.”
 • 8. bika07 2009. augusztus 19. 21:24
  „Ez nem kerékpár út hanem egy fel újítót gyalog járda meg harmadolva egy sárga csíkkal 19 millióért
  GRATULÁLOK ezért egy kicsit sok volt az ára.Herdáljuk csak pénzt.”
 • 7. tökmindegy 2009. augusztus 19. 16:23
  „Ez nem kerékpárút! Nézze meg mindenki, aki röhögni akar 19 millióért.”
 • 6. Csipetke 2009. augusztus 18. 08:15
  „A Bólyai, 2.sz. iskola előtti részen olyan egyenetlenre sikerült készíteni a burkolatot, hogy csak zötykölődni lehet rajta, nem beszélve a kiálló csatorna fedélről!
  Az másik oldalon szintén az iskola előtt, hát, nem is tudom..... talán ügyességi versenyre invitálnak minket???”
 • 5. RickCartman 2009. augusztus 16. 18:24
  „mindezek ellenére, hiába látható a vastag, virító sárga csík, a drága kerékpáros lakótársaink többsége továbbra is vidáman a gyalogosok részét használja; vagy száguldozik, mert ki ha ő nem, vagy csönget veszettül, mert vénasszony és és siet, és beszól a gyalogosnak.Közlekedési és egyéb kultúra kellene ezeknek, minek a kerékpárút, ha gondolkodásban, viselkedésben tanyasiak?(a jelző itt kifejezetten, és szándékosan negatív értelemben értendő)”
 • 4. Imcsi 2009. augusztus 16. 12:46
  „Én pedig azt tenném hozzá, hogy az iskola előtti részt egyúttal rendbe kellett volna tenni!”
 • 3. zopika02 2009. augusztus 16. 08:35
  „A kerékpárút használhatatlan, érdemes lett volna egy - két fotót is berakni a cikkbe... Kerékpárút közepén álló oszlopok illetve azokat körbeölelő felfestések az akrobaták számára. Kidobott pénz volt ismét az ilyen munkát elvégeztetni.”
 • 2. 01010 2009. augusztus 15. 22:00
  „Ha sikerül a Magyar útnál a felfestett 90 fokban bekanyarodni az szóljon mert nekem nem sikerült., pedig nem jött senki szemből (2 szer 0,75m es sávok vannak felfestve)”
 • 1. Udvaros 2009. augusztus 15. 21:07
  „Remélem, ott majd használják is - mert itt Győrben az a divat, hogy nem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lenin és Szent István egyazon házfalon

Április 4-től a Felszabaduláson át egészen Ságvári Endréig viheti a levelet a postás a Szigetközben.… Tovább olvasom