Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Elkészült a gyermekosztály a Karolina Kórházban - fotók

Ismét a régi helyén működik a mosonmagyaróvári Karolina Kórház csecsemő és gyermekosztálya, miután befejeződött a részleg három hónapja tartó rekonstrukciója. A felújítás után az osztályt civil összefogással tették valóban gyermekbaráttá.
A gyermekosztály felújítása része a Karolnia Kórházban még zajló egymilliárd forintos fejlesztésnek, amihez uniós forrást is nyert az intézmény.

A gyermekosztály a korábbi rekonstrukciós felújítások mindkét üteméből kimaradt, ezért elavult, tornaterme korszerűtlen volt, hotel szolgáltatásai messze elmaradtak az egész intézmény színvonalától. Emellett gondot okozott a szülők elhelyezése is.

Mostantól viszont egy megújult, korszerű, igazán gyermekbarát osztályra költözhettek vissza az ott dolgozók és a kis betegek.

Fotók: Méhes Ákos
Az osztályon négy kétágyas és egy egyágyas kórtermet alakítottak ki, amikben már lehetővé vált a szülő-gyermek elhelyezése egy kórteremben.

Emellett elkészült az infrastrukturális háttere a gyermekambulanciának és a kisgyermekek részére fenntartott vérvételi helyiségnek.

Továbbá a beteg gyermekeknek korszerű tornaszoba és a komfortérzetüket növelő játszószoba is készült.

A felújítással együtt szerették volna elérni, hogy az osztályon a kis betegek minél nyugalmasabb, kellemesebb, otthonosabb környezetben tölthessék a kórházi időszakot.

Ebben önkéntesek, vállalkozók, támogatók segítettek.

Olvasóink írták

 • 5. Almika 2012. szeptember 28. 08:16
  „Jellemző. Valami elkészül és mindjárt a hibát keressük benne.
  Nekem sajnos volt szerencsém januárba a két gyerekemmel 11 napot tölteni a kórház gyerekosztályán. Elég kellemetlen volt, hogy a folyosón volt a fürdő, amit nem lehet bezárni. A szülők a gyerekkel egy ágyban, vagy a széken aludtak, mert kicsi gyereket mégse lehet egyedül hagyni...”
 • 4. hablaty 2012. szeptember 27. 19:23
  „Moha!
  Mi bajod van azzal a burkolattal, ma láttam, szerintem teljesen rendben van.
  Nem lehetséges, hogy a kocsi kerekeit kellene kicserélni?”
 • 3. kocsoggorog 2012. szeptember 27. 15:38
  „Kedves Tmoha!

  Ne fogjuk már a kivitelezőre a nyáron katlanná váló kórtermet, mert akkor még nem készült el a felújítás. Az első amit átadtak a gyerekosztály...”
 • 2. Tmoha 2012. szeptember 27. 15:32
  „Csak gratulálni tudok! Reméljük, hogy a kivitelezők kevesebb hibával dolgoztak, mint a sebészeti osztályon. Gondolok a küszöbökre, fürdőajtók hézagtakarására, lift padlószintnél magasabb megállása, a folyosókon végigtolt kocsik zakatolása a járólapok hézagai miatt, nyáron katlanná váló kórtermek és még sorolhatnám tovább.”
 • 1. Almika 2012. szeptember 27. 14:29
  „Nagyon örülök, hogy elkészült a gyerekosztály, de bízom abban, hogy nem kell meglátogatnunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunakilitin somelier bajokságot rendeznek

Dunakilitin rendezi meg vasárnap és hétfőn az első profi Közép-európai Sommelier Bajnokságot a… Tovább olvasom