Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Elkerülőút Hegyeshalomban

A települést elkerülő út tervezési munkálataira nyert támogatást Hegyeshalom. A nagyközség jövőre a kivitelezéshez szükséges forrásra pályázik.
Magyarország–Ausztria határon átnyúló közlekedési infrastruktúrahálózatok fejlesztésére kiírt programon pályázott Hegyeshalom Nickelsdorffal közösen. Vincze Zoltán polgármester lapunknak elmondta: a községen áthaladó 1-es számú főútvonal lakott területen belüli elkerülőútjának megtervezéséhez nyertek mintegy 14 ezer eurós támogatást, ami a költségek kilencven százalékát fedezi.
Az elkerülőút tervei már elkészültek. Eszerint a Kertalja utca, a Vasút sor, a Széchenyi, a Szent István, a Petőfi Sándor és a Zalka Máté utcákat érinti majd az elkerülő szakasza. A kivitelezésre a jövő évben szintén ennek a programnak a keretében kíván forrást szerezni az önkormányzat.

A polgármester elmondta: az elkerülő megépítése azért szükséges, mert várhatóan a közeljövőben a személyautó-forgalom előtt is megnyitják a hegyeshalmi régi határátkelőt, ez forgalomnövekedést eredményez a település főutcáján. Amennyiben valamilyen okból ideiglenesen le kell majd zárni az 1-es főút Hegyeshalmon átvezető szakaszát, úgy a forgalom az elkerülőn haladhat majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyelmi eljárás a foglalkoztatóban

A Mosonmagyaróvári Szociális Foglalkoztató vezetője ellen fegyelmi eljárás indult, mivel a revizori… Tovább olvasom