Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Elismerés a környezetbarát vízi turizmusért

A dunakiliti duzzasztómű üzemvezetője miniszteri kitüntetést kapott az ökológiai rehabilitáció megismertetése és a környezetbarát vízi turizmus alapjainak megteremtése okán.
Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetésének felterjesztése alapján Kránitz Bélának, a dunakiliti duzzasztómű üzemvezetőjének Fodor Gábor miniszter a környezetvédelmi világnap alkalmából miniszteri elismerő oklevél kitüntetést adott át. Az oklevelet a Szigetköz ökológiai rehabilitációja, természeti értékeinek megőrzése és megismertetése érdekében, valamint a szigetközi környezetbarát vízi turizmus alapjainak megteremtésében végzett tevékenysége elismeréseként vehette át a napokban Nyíregyházán.

A Felső-szigetközi Szabadidő és Vízisport Egyesületet 2000-ben alapította 17 vállalkozó (köztük Kránitz Béla): többek közt a tájékoztatási rendszer és az infrastrukturális alapok kiépítése érdekében.  „A víz szeretete vezérelt" – emlékszik vissza a kitüntetett. A vízi turizmus fellendítéséhez szorosan hozzákapcsolódott a rendezvényszervezés. Dunakilitin minden évben országos fesztiválokat, versenyeket rendeznek: ilyen többek közt a vízi fesztivál és a kenumaraton. Sőt, az egyesület a szomszédoknak – a somorjaiaknak és a mosonmagyaróváriaknak – is segít hasonló rendezvényeik lebonyolításában. „Külön örülök annak, hogy az elismerés indokaként a szigetközi vízi turizmus fellendítése szerepelt" – mondta Kránitz Béla.

Vízifesztivál
A hetedik Szigetközi Vízi Fesztivált július hatodikától nyolcadikáig rendezik meg a dunakiliti Vadvíz kempingben. 


Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyságból családi napközi

A Lengyári utcában működő önkormányzati intézmény, a GYÁO jelenleg tizenkét férőhelyes: olyan 3 és 18 év közötti gyermekeknek, fiataloknak biztosít átmeneti ellátást, akiknek a családjában krízishelyzet alakult ki, vagy ahol a gyermekek átmenetileg felügyelet nélkül vannak vagy maradnának. Tovább olvasom