Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Elhanyagolták a gyerekeiket

Felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság egy nőt és egy férfit, mivel gyermekeiket elhanyagolták, sőt, a legkisebb megfelelő táplálásáról sem gondoskodtak.

Kiskorú veszélyeztetése miatt ült a vádlottak padján a minap egy férfi élettársával a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon. A vád szerint a férfi és a nő 2004 óta éltek együtt, három gyereket neveltek, közülük kettő közös gyermekük. A család rendkívül szegényes körülmények között, romos, szemetes, elhanyagolt lakásban töltötte a mindennapokat. A szülők a gyerekeket elhanyagolták, orvosi ellátásukról, ruháztatásukról nem gondoskodtak – emiatt őket védelembe vették. Ám a hatóság segítsége ellenére sem voltak képesek a szülők a gyerekek ellátására, szükségleteik kielégítésére.

A 2009-ben született legkisebbet nem táplálták kellően, nem kapott tápszert. Így végül a gyereket nevelőszülőknél helyezték el. Mindezért a bíróság a szülőket háromrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt jogerősen fejenként másfél év börtönre ítélte két év próbaidőre felfüggesztve. A vád tartalmazta azt is, hogy a férfi, a 2002-ben született lány nevelőapja egy alkalommal, 2009 decemberében levette a gyermek alsónadrágját és fajtalankodott vele.

A bíróság azonban a nevelőapát a nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés bűntett vádja alól felmentette, mivel nem volt elegendő bizonyíték. A gyermekkorú sértett nem kívánt vallomást tenni. Más közvetlen bizonyíték nem állt rendelkezésre, a gyermek pedig a későbbiekben ellentmondásosan mondta el a történteket.

Olvasóink írták

 • 4. sziamiau 2013. április 16. 07:55
  „no ez az!!!! hol vannak ilyenkor??? számomra úgy tűnik minden csak papírom létezik....”
 • 3. Csiripiszli 2013. április 15. 20:33
  „Botrányos!!!!!! Börtönbe velük, nem felfüggesztettet! Gyerekeket gondozásba venni, a harmadikat is, vagy meg kell várni, amíg újabb sérelem, fajtalankodás, nem táplálás éri az otthon tartott gyereket????? Miért kellett eddig is várni, a hatóságok ilyen kor hol vannak?”
 • 2. H-Éva 2013. április 15. 17:15
  „2009 ben? fajtalankodott? 2013 at írunk addig csak halmozták bűneiket. milyen időben léptek nem etették nem ruházták hol volt a védőnő? gyámügy?”
 • 1. titokban 2013. április 15. 11:37
  „Felfüggesztett büntetés..."gratulálok"... az ilyen elkövetőket nem kéne ténylegesen elítélni?!?!? Nem eteti és gondozza a gyerekét??? Koszban él??? Fajtalankodik gyerekekkel??? Akkor miért ad TÉNYLEGES KEMÉNY börtönt a Tisztelt Bíroság ha nem ezért (doktor Puhaszerszámú Pál bíró úr vezetésével)?!?!?!?!?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári kirendeltség állásajánlatai. Tovább olvasom