Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Elfogták a gazdák fosztogatóit Bezenyén

A rendőrök elfogták azt a három helybeli fiatalembert, akik a gyanú szerint több bezenyei gazdától loptak az elmúlt időszakban.

A közelmúltban számoltunk be a bezenyei gazdák panaszáról, amely szerint a faluban egyre több a lopás.  Az akkor a Kisalföldnek nyilatkozó gazdák szerint tucatnyi, mezőgazdasággal foglalkozó családot vagy vállalkozást ért kár, a fosztogatások között pedig összefüggést látnak. Már akkor arra gyanakodtak, hogy az elkövetők falubeliek vagy legalábbis helyismerettel rendelkeznek.

Az elmúlt időszakban is számos betörés és egyéb lopás történt a gazdák telephelyén. Többször fordult elő például, hogy a portákon álló traktorokról, mezőgazdasági gépekről elektromos vezetékeket vágtak le. A gazdák úgy vélték, ez esetben nem az anyagi haszonszerzés, sokkal inkább a károkozás állhatott a háttérben. A károsultak összefogtak a további lopások megakadályozása érdekében: kerítést javítottak, éjjeliőrük van és a gépeket is igyekeznek egy helyen tárolni.

Az elkövetők a gazdák telephelyeire törtek be, máshol pedig a munkagépek, pótkocsik vezetékeit vágták le. A felvételen a rendőrség egyik bizonyítéka látható.
Az elkövetők a gazdák telephelyeire törtek be, máshol pedig a munkagépek, pótkocsik vezetékeit vágták le. A felvételen a rendőrség egyik bizonyítéka látható.

A feljelentések nyomán több büntetőeljárás is indult a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon betöréses lopás, illetve a munkagépekről, teherautókról levágott elektromos kábelek miatt. Most úgy tűnik, a rendőrök a titokzatos tolvajok nyomára bukkantak. A nyomozás eredményeként a minap fogtak el három helybéli fiatalt, akiket megalapozottan gyanúsítanak több ilyen jellegű bűncselekmény elkövetésével.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két 20 éves és egy 19 éves bezenyei fiatalember az eddigi adatok szerint megalapozottan gyanúsítható két betöréssel. Ezekben az esetekben egy raktárba, illetve egy őrházba törtek be az elkövetők és loptak el onnan főként fémből készült tárgyakat. Emellett a gyanú szerint ugyancsak a három fiatal vágott le elektromos vezetékeket két pótkocsiról, két munkagépről, három erőgépről és két öntözőszivattyúról. A vezetékeket azok színesfémtartalma miatt vitték el és próbálták értékesíteni. A nyomozás még tart. Ennek során a rendőrök vizsgálják azt is, hogy a három fiatal összefüggésbe hozható-e a környéken történt további hasonló bűncselekményekkel.

Olvasóink írták

 • 6. WeiseÖdenburg 2013. október 31. 19:31
  „5. nagyjancsi 2013.10.31. 10:27
  A falubeliek azt jelenti,hogy régi Bezenyeiek voltak? Vagy " gyűttmentek",ha igen,eredetileg laktak hol ?”
 • 5. nagyjancsi 2013. október 31. 10:27
  „Az anyagok nem lesznek meg, a pénz amiért eladták már nem lesznek meg, ők kapnak 1 évet, két évre felfüggesztve és minden megy tovább. Mindenkinek jobb lett volna, ha a gazdák kapják el őket. Utána elment volna a kedvük a lopástól..”
 • 4. WeiseÖdenburg 2013. október 31. 01:38
  „Hát igen a "fiatalok" ragaszkodnak a kábelekhez és a kiemelt fémekhez. A bosszantó,ha Bameg megyéből jöttek "aranyat "ásni.”
 • 3. titokban 2013. október 30. 15:50
  „Megérkezett BAZ megye ide is... Gratulálok a töketlenkedéshez "kedves" politikusok, törvényhozók, stb...”
 • 2. k2968 2013. október 30. 15:44
  „Ej-ej .Megint a fiatalok...”
 • 1. Nagymedve1 2013. október 30. 15:44
  „Már megint az a fránya színesfém...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Diákok százait kényszerítjük Győrbe˝

˝Nemsokára azt kell közölnünk a szülőkkel, hogy a kereskedelmi és faipari szakközép nem indul!˝ - mondta Kovács Árpád, a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola tanára. Tovább olvasom